Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:11 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial Detalii de ultim moment din ancheta DNA, de la Mangalia, cu Doru Colgiu! Despre ce sume de bani vorbesc procurorii

ro

10 Jul, 2024 10:06 1501 Marime text
  • Potrivit unor surse judiciare, în cauză, a fost efectuată o percheziție domiciliară, în urma căreia au fost identificați 1.000 de dolari, peste 17.000 de euro și peste 166.000 de lei.
  • Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, luarea măsurilor preventive sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
Potrivit surselor judiciare, Doru Colgiu (Dorinel Colgiu) va fi dus la Tribunalul Constanța, cu propunere de arestare preventivă, în sarcina sa procurorii DNA reținând acuzații ce vizează trafic de influență.
 
Surse judiciare spun că, la sfârșitul lunii iunie – începutul lunii iulie 2024, acesta ar fi pretins, prin intermediul unei alte persoane, pentru sine sau pentru altul, suma de 15.000 de euro (echivalentul a 75.000 de lei) de la proprietarul unui magazin tip alimentară din Saturn, lăsând să se creadă că ar avea influență asupra angajaților din Primăria și Poliția Locală Mangalia, pe care ar fi urmat să îi determine să nu își îndeplinească atribuțiile de serviciu în mod corespunzător, în sensul de a permite societății comerciale să își desfășoare activitatea în lipsa autorizației de funcționare și fără a fi supusă unor controale, din suma pretinsă, primind prin intermediul terței persoane, la data de 9 iulie 2024.
 
Conform acelorași surse, în cauză, a fost efectuată o percheziție domiciliară, în urma căreia au fost identificați 1.000 de dolari, peste 17.000 de euro și peste 166.000 de lei.
 
Aceleași surse mai spun că dosarul vizând propunerea de arestare va fi trimis pe rolul Tribunalului Constanța.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, luarea măsurilor preventive sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
Amintim, Doru Colgiu a fost reținut în seara de 9 iulie 2024, în urma audierilor desfășurate la sediul DNA Constanța.
 
Detalii pot fi accesate în articolul
UPDATE 2. Surse
Doru Colgiu, mâna dreaptă a primarului din Mangalia, vizat de o anchetă DNA (FOTO+VIDEO)

 
Redăm, în continuare, comunicatul remis de Direcția Națională Anticorupție:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 09 iulie 2024, a inculpatului COLGIU DORU, director al SC Goldterm SA (societate comercială ce aparține Consiliului Local Mangalia), pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență.
 
          În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
          La sfârșitul lunii iunie – începutul lunii iulie 2024, inculpatul Colgiu Doru, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins, printr-un intermediar, de la un om de afaceri suma de 15.000 euro, pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra funcționarilor publici din cadrul Primăriei Municipiului Mangalia și Poliției Locale Mangalia și că-i va determina pe aceștia să permită ca societatea omului de afaceri să-și desfășoare activitatea în continuare, fără autorizație de funcționare.
          În contextul menționat mai sus, la data de 09 iulie 2024, inculpatul ar fi primit suma de 60.000 lei din banii pretinși inițial, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
 
          Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
 
La data de 10 iulie 2024, inculpatul Colgiu Doru urmează să fie prezentat Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
Cu ocazia efectuării unei percheziții la domiciliul inculpatului au fost identificate și ridicate sumele de 166.740 lei, 17.800 euro și 1.000 de dolari.
 
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Surse
Doru Colgiu, mâna dreaptă a primarului din Mangalia, reținut pentru trafic de influență!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii