Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:52 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surpriză la concursul pentru funcțiile de conducere ale instanțelor din Constanța! Cine este singurul judecător înscris și pentru ce funcție a optat

ro

25 Mar, 2023 16:29 5162 Marime text
  • Afișarea tabelului de clasificare a candidaților va avea loc pe 15 iunie 2023.
  • Candidații declarați admiși vor fi numiți în funcție de Secția pentru Judecători a CSM pentru un mandat de trei ani.

Consiliul Superior al Magistraturii a publicat listele cu judecătorii ale căror candidaturi au fost admise pentru a participa la concursul privind funcțiile de conducere la instanțele din țară.
 
La nivelul Curții de Apel Constanța și al instanțelor arondate acesteia, au fost scoase la concurs funcția de președinte al Tribunalului Constanța, devenită vacantă după pensionarea președintelui Cristina Ramona Duță, la finele anului trecut, cea de președinte al Tribunalului Tulcea, dar și cea de președinte pentru judecătoriile Mangalia și Măcin.
 
Totuși, din cele patru instanțe, doar pentru una s-au depus candidaturi.
 
Mai exact, doar pentru funcția de președinte al Tribunalului Constanța a existat o candidatură, fiind vorba despre cea a magistratului Mihaela Cristina Grădinariu, din cadrul instanței.
 
Fost președinte al Judecătoriei Constanța până în anul 2018, când a obținut transferul la Tribunal, magistratul Mihaela Cristina Grădinariu a câștigat, în 2021, concursul de vicepreședinte al Tribunalului.
 
De la începutul acestui an, judecătorul Mihaela Cristina Grădinariu a asigurat și funcția de președinte al Tribunalului, în urma pensionării magistratului Cristina Ramona Duță.
 
Mihaela Cristina Grădinariu a fost delegată în acest sens de către Secția pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, începând cu data de 27 ianuarie 2023.
 
În cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor de conducere din instanțe organizat de CSM, a fost depusă doar candidatura pentru funcția de președinte al Tribunalului Constanța.
 
Potrivit calendarului examenului, proiectul referitor la exercitarea atribuțiilor specifice funcției de conducere poate fi depus până pe 30 martie 2023, iar pe 31 martie 2023 va fi afișată lista finală a candidaților, după soluționarea contestațiilor.
 
Testarea psihologică va avea loc în aprilie, la începutul lunii mai va fi susținut proiectul, iar testarea scrisă privind managementul, comunicarea și resursele umane se va desfășura pe 28 mai 2023.
 
Afișarea tabelului de clasificare a candidaților va avea loc pe 15 iunie 2023.
 
Candidații declarați admiși vor fi numiți în funcție de Secția pentru Judecători a CSM pentru un mandat de trei ani.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:

De azi, cu unanimitate
Iată cine este noul președinte al Tribunalului Constanța (DOCUMENTE)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii