Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:35 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Portul Constanța Fondul Proprietatea SA, un nou proces, la Tribunal, cu Administrația Porturilor Maritime! Ce îi nemulțumește pe acționari

ro

20 Nov, 2023 17:00 1193 Marime text
  • Obiectul dosarul este reprezentat acum de o acțiune în anulare a Hotărârii AGA nr. 4 din 26 mai 2023, urmând ca cererea să fie analizată mâine, 21 noiembrie 2023, de la 8.30, de către judecătorii Secției a II-a Civile a Tribunalului.
  • Așa cum arătam în edițiile anterioare, Fondul Proprietatea SA a pierdut procesul pentru suspendarea executării acestei hotărâri.
  • La mijloc, este decizia acționarilor Portului Constanța privind repartizarea profitului companiei portuare realizat în anul 2022, suma ridicându-se la circa zece milioane de euro.
Hotărârea AGA a Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime SA Constanța prin care s-a decis, printre altele, repartizarea profitului din Portul Constanța pe anul 2022, intră din nou în atenția judecătorilor de la Tribunal!
 
După ce Fondul Proprietatea SA a pierdut procesul pentru suspendarea executării hotărârii AGA, acum magistrații Secției a II-a Civile vor analiza cererea formulată de acționarul minoritar al Portului Constanța privind anularea aceleiași hotărâri.
 
Dosarul are indicativul 4938/118/2023 și a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța încă din luna iulie 2023.
 
Părți în cauză sunt Fondul Proprietatea SA (acționarul minoritar al Portului Constanța), în calitate de reclamant, și, respectiv, CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, în calitate de pârât.
 
Obiectul dosarul este reprezentat acum de o acțiune în anulare a Hotărârii AGA nr. 4 din 26 mai 2023, urmând ca cererea să fie analizată mâine, 21 noiembrie 2023, de la 8.30, de către judecătorii Secției a II-a Civile a Tribunalului.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, Fondul Proprietatea SA a pierdut procesul pentru suspendarea executării acestei hotărâri.
 
La mijloc, este decizia acționarilor Portului Constanța privind repartizarea profitului companiei portuare realizat în anul 2022.
 
În procesul pentru suspendarea hotărârii, se arată că suma vizată de litigiu se ridică la 100.008.240 de lei, adică peste 20,12 milioane de euro, la cursul actual.
 
În acel dosar (cu indicativul 4939/118/2023), Fondul Proprietatea SA a cerut instanței să oprească aplicarea hotărârii AGA privind repartizarea profitului din Portul Constanța din anul 2022.
 
Cererea viza suspendarea hotărârii până la soluționarea definitivă a procesului pentru anularea acesteia.
 
Cererea aceea a fost respinsă definitiv de judecătorii din Constanța, iar acum urmează ca instanța să analizeze cererea de anulare a hotărârii privind repartizarea profitului din Portul Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Știri Portul Constanța
Fondul Proprietatea SA pierde litigiile cu Administrația Porturilor Maritime SA! Profitul, terenurile din Portul Constanța și capitalul social, motive de proces

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii