Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:18 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri justiție Constanța Protecția Copilului Prahova a dat în judecată Consiliul Județean Constanța și DGASPC. Câți bani le cere

ro

10 Oct, 2023 10:40 1138 Marime text
  • În Hotărârea nr. 1366/2023 de declinare, Judecătoria Mangalia a arătat că Protecția Copilului Prahova solicită în proces de la cele două instituții constănțene suma de 57.961,43 de lei, banii reprezentând diferența „între costul mediu lunar şi contribuţia lunară de întreţinere ce revine ca obligaţie de plată beneficiarului/aparţinătorului (...), pentru perioada 01.07.2020-31.12.2021“.
  • În proces, autoritățile constănțene au cerut, pe fond, respingerea acțiunii, dar au invocat și excepția necompetenței materiale a Judecătoriei Mangalia, excepție ce a fost admisă de instanță.
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova a dat în judecată direcția omonimă din Constanța, dar și Consiliul Județean Constanța!
 
Dosarul a fost înregistrat inițial pe rolul Judecătoriei Mangalia, la data de 27 martie 2023, dar încă de la primul termen de judecată, magistrații din Mangalia și-au declinat competența de soluționare a litigiului, pe motiv că suma solicitată în proces depășește competența stabilită prin lege.
 
Acum, cazul a ajuns pe rolul Tribunalului Constanța și urmează să fie repartizat aleatoriu unui complet de judecată din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal, care va stabili data primei înfățișări.
 
Dosarul are indicativul 1464/254/2023, iar părți sunt DGASPC Prahova, în calitate de reclamant, și, respectiv, DGASPC Constanța și Consiliul Județean Constanța, în calitate de pârâți.
 
În Hotărârea nr. 1366/2023 de declinare, Judecătoria Mangalia a arătat că Protecția Copilului Prahova solicită în proces de la cele două instituții constănțene suma de 57.961,43 de lei, banii reprezentând diferența „între costul mediu lunar şi contribuţia lunară de întreţinere ce revine ca obligaţie de plată beneficiarului/aparţinătorului (...), pentru perioada 01.07.2020-31.12.2021“.
 
În proces, autoritățile constănțene au cerut, pe fond, respingerea acțiunii, dar au invocat și excepția necompetenței materiale a Judecătoriei Mangalia, excepție ce a fost admisă de instanță.
 
Acum, rămâne de văzut când va începe procesul la Tribunalul Constanța.
 
Oricare va fi decizia Tribunalului, ea va putea fi atacată la instanța de control judiciar, respectiv, Curtea de Apel Constanța.
 
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
DGASPC Constanța, contract de peste 3 milioane lei cu două firme pentru continuarea unor lucrări (DOCUMENT)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii