Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:56 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Înşelăciuni şi complicitate la înşelăciune. Un bărbat a fost trimis în judecată

ro

05 Dec, 2023 12:39 838 Marime text
La data de 29.11.2023 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a dispus trimiterea în judecată, în stare de control judiciar, a inculpatului G.D., pentru săvârşirea a 10 infracţiuni de înșelăciune.

În perioada 24.07.2021 – 16.12.2022 inculpatul G.D. a indus şi menținut în eroare 12 persoane vătămate, comunicându-le în mod mincinos că va intermedia pentru ele achiziţionarea unor autoturisme din spaţiul comunitar.

În acest scop inculpatul a folosit, ca mijloace frauduloase, confirmări de participare la licitații, ordine de inițiere plată și contracte de înstrăinare-dobândire a unor mijloace de transport. Înscrisurile menţionate au fost deturnate de la scopul lor iniţial, în vederea obţinerii de către inculpat, pentru sine, a unor foloase materiale injuste, el provocând persoanelor vătămate un prejudiciu de aproximativ 400000 euro.


Iată comunicatul de presă pus la dispoziție de PJ Constanța: 

Biroul de informare publică și relații cu mass-media din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța este abilitat să aducă la cunoștință publică următoarele:

La data de 29.11.2023 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a dispus trimiterea în judecată, în stare de control judiciar, a inculpatului G.D., pentru săvârşirea a 10 infracţiuni de înșelăciune, prev. de art. 244 alin. 1 și 2 din C. Pen. (persoane vătămate T.A., S.S., C.V.S., C.A.I., C.I.R., C.A., A.S.E., I.Y., G.N. şi D.G.R.), o infracţiune de înșelăciune, prev. de art. 244 alin. 1 din C. pen. (persoana vătămată V.L.T.), şi o infracţiune de instigare la înșelăciune, prev. de art. 47, rap. la art. 244 alin. 1 și 2 din C. pen. (persoana vătămată D.A.L.), toate cu aplic. art. 38 alin. 1 din C. pen.

În concret, în sarcina inculpatului s-au reţinut următoarele:

În perioada 24.07.2021 – 16.12.2022 inculpatul G.D. a indus şi menținut în eroare 12 persoane vătămate, comunicându-le în mod mincinos că va intermedia pentru ele achiziţionarea unor autoturisme din spaţiul comunitar. În acest scop inculpatul a folosit, ca mijloace frauduloase, confirmări de participare la licitații, ordine de inițiere plată și contracte de înstrăinare-dobândire a unor mijloace de transport. Înscrisurile menţionate au fost deturnate de la scopul lor iniţial, în vederea obţinerii de către inculpat, pentru sine, a unor foloase materiale injuste, el provocând persoanelor vătămate un prejudiciu de aproximativ 400000 euro.

Prin ordonanţa procurorului din data de 21.12.2022 s-a dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile, prezente şi viitoare, aparţinând inculpatului G.D., măsura fiind în curs şi la momentul trimiterii în judecată.
          
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.- se arată în comunicat. 


Citește și:

Ultima oră!
Beatrice Silvia Șișman și Gabriela Rugea, reîncadrate procurori la Constanța și Tulcea!

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii