Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:01 09 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spargere la Cumpăna! Un bărbat a furat dintr-o casă o mică avere

ro

26 Mar, 2021 12:45 5915 Marime text
 
Azi, 26.03.2021, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a formulat propunere de arestare preventivă pentru 30 zile a inculpaților:
 
-  Ț.I.G., în vârstă de 34 ani, recidivist, cercetat pentru săvârșirea a două infracţiuni de furt calificat şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
-  B.B., în vârstă de 26 ani, recidivist, cercetat pentru săvârșirea infracţiunii de complicitate la furt calificat.
-  R.M.-G., în vârstă de 36 ani, cunoscut cu antecedente penale, cercetat pentru săvârșirea infracţiunii de tăinuire, faptă prev. şi ped. de art. 270 alin. 1 din C. pen.
 
În concret, în urma probatoriului administrat, în sarcina persoanei anchetate Ț.I.G. se rețin următoarele:

  - în seara zilei de 19.12.2020, în intervalul orar 17:15-17:54, numitul Ț.I.G., prin escaladarea gardului împrejmuitor al imobilului din com. Cumpăna, jud. Constanţa, a pătruns în curtea imobilului după care a forţat fereastra tip PVC cu un corp dur şi a pătruns în locuinţa persoanei vătămate B.F. după care a mers în mai multe încăperi ale imobilului de unde a sustras suma de aproximativ 264.000 lei;
-  în data de 26.02.2021, în jurul orei 20:00, numitul Ț.I.G., prin escaladarea gardului împrejmuitor al imobilului din comuna Cumpăna, jud. Constanţa, a pătruns în curtea imobilului după care a forţat cu un corp dur ferestra tip PVC şi a pătruns în locuinţa persoanei vătămate G.C. după care a mers în mai multe încăperi ale locuinţei de unde a sustras suma de aproximativ 30.000 lei, două ceasuri de damă  şi bijuterii, fiind ajutat de către numitul B.R. în perioada săvârşirii faptei, prin aceea că acesta l-a condus cu autoturismul marca Opel, în apropierea locuinţei persoanei vătămate, a menţinut contactul telefonic cu acesta pentru a nu fi surprins de persoana vătămată în imobil şi pentru a-l prelua după săvârşirea faptei împreună cu bunurile sustrase;
- la data de 02.03.2021, în jurul orelor 12:30 şi 17:30, numitul Ț.I.G. a condus autoturismul marca BMW, pe bd. Aurel Vlaicu şi pe traseul bd. Aurel Vlaicu- Lazu-Agigea – Autostradă – Ovidiu – Lumina – Năvodari, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
În sarcina persoanei anchetate B.B. se rețin următoarele:

 -  la data de 26.02.2021, în jurul orei 20:00, în baza unei înţelegeri prealabile, numitul B.B., l-a ajutat pe numitul Ț.I.G. să săvârşească infracţiunea de furt calificat în dauna persoanei vătămate G.C., prin aceea că, la data şi ora sus menţionată, l-a condus pe Ț.I.G. cu autoturismul marca Opel în apropierea locuinţei persoanei vătămate situată în comuna Cumpăna, jud. Constanţa şi a menţinut contactul telefonic cu acesta pentru a nu fi surprins în imobil în timpul săvârşirii faptei de către persoana vătămată sau alte persoane, iar după comiterea faptei de către acesta, l-a preluat cu acelaşi autoturism pentru a pleca de la faţa locului.


De asemenea, în sarcina persoanei anchetate R.M.-G. se rețin următoarele:
  - la data de 02.03.2021, în jurul orelor 19:30, numitul R.M.-G. a oferit spre valorificare martorului I.A., un ceas de damă marca Armani Exchange, primit anterior de la inculpatul Ț.I.G., despre care  avea reprezentarea faptului ca provine din săvârşirea unei infracţiuni.

Cercetările vor fi efectuate în continuare de organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispusă o soluţie în cauză faţă de inculpații Ț.I.G., B.B. și R.M.-G.
 
          Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii