Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:45 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şocant! O minoră a fost călcată în picioare O educatoare din Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgenţă din Constanţa, condamnată definitiv

ro

10 May, 2018 00:00 3207 Marime text
Un educator din cadrul Centrului de Primire a Copilului în Regim de Urgenţă din Constanţa a fost condamnat definitiv la opt luni de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă. Oamenii legii au intrat pe fir graţie celor din Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Constanţa, care au observat totul pe camerele de luat vederi.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa arată, pe scurt, că un educator din cadrul Centrului de Primire a Copilului în Regim de Urgenţă a lovit o fată, de 11 ani, beneficiară a unor măsuri de protecţie socială, provocându-i leziuni traumatice ce au necesitat două-trei zile de îngrijiri medicale.
 
Detaliat, în actul de sesizare a instanţei se arată că, fiind în exercitarea atribuţiilor de educator în cadrul Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgenţă, inculpata i-a aplicat copilei lovituri repetate la nivelul capului, a lovit-o cu palmele la nivelul spatelui, a culcat-o pe sol, unde a lovit-o cu picioarele, trăgând-o de păr.
 
Conform datelor oficiale, copila ar fi fost bătută pentru că ar fi refuzat să se prezinte la apelul educatorului, inculpat în cauză, întrucât dorea să vadă finalul unui film.
 
Deranjată de atitudinea minorei, educatoarea a mers în camera în care se afla copila, unde a tras-o de păr, a lovit-o cu picioarele în spate şi a târât-o în sala de mese. Aici, minora a fost lovită cu palmele şi cu picioarele peste faţă şi corp.
 
Dosarul a fost soluţionat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa şi trimis spre soluţionare Judecătoriei Constanţa.
 
După câteva termene, instanţa a dispus condamnarea educatoarei la opt luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă. Totodată, instanţa a admis, în parte, acţiunea civilă formulată de copila bătută şi a dispus obligarea educatoarei la plata sumei de 2.000 de lei cu titlu de despăgubiri pentru prejudiciul moral.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa a rămas definitivă.
 
Citeşte şi:
 
„Educaţie“ cu ţeava de pexal Exclusiv! Detalii şocante din dosarul fetiţelor rupte în bătaie de asistentul maternal

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii