Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:46 17 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sex în grup urmat de crimă! Judecătorii explică în detaliu tragedia de la Vama Veche!

ro

16 Mar, 2019 00:00 1984 Marime text
Judecătorii de la Tribunalul Constanţa şi-au motivat decizia prin intermediul căreia faţă de un tânăr, de 17 ani, din Constanţa, acuzat de moartea unui om, evenimentul fiind înregistrat la Vama Veche, s-a luat măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de şase ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor.
 
Conform actului de sesizare a instanţei, situația de fapt reținută de procurorul de caz și însușită de inculpat prin cererea sa de urmare a procedurii simplificate, este următoarea: „În minivacanța de 1 mai, inculpatul (…) și trei prieteni de-ai săi (…) au hotărât să plece din municipiul Constanţa ca să se distreze împreună în Vama Veche, iar acolo îl cunoscuseră pe (…), cu care (…) a avut o relație intimă conjuncturală în autobuzul supraetajat“.
 
„La data de 04 mai 2018 cei patru prieteni constănțeni s-au reîntors în stațiunea Vama Veche, unde s-au reîntâlnit la autobuz cu martorul (…) și acolo au cunoscut-o și pe victima (…). Potrivit declarațiilor inculpatului, coroborate cu cele ale martorilor sus-menționați, în autobuzul supraetajat au consumat toți băuturi alcoolice în mari cantități, mai puțin victima, care, fiind deja în stare de ebrietate avansată dinainte de sosirea grupului constănțean, adormise pe o saltea. Când au ajuns în stare de ebrietate și euforie, mai ales că au consumat și substanțe psihoactive, cei patru prieteni constănțeni au coborât la parterul autobuzului și au întreținut raporturi sexuale în grup, prin schimbarea partenerelor, apoi au plecat toți, împreună și cu cei doi ocupanți ai autobuzului, la un club de pe plajă“, conform magistraţilor.
 
Aici, „victima a fost dată afară, deoarece consuma alcool dintr-o sticlă adusă cu sine, iar nu cumpărată din club și la fel și ceilalți trei tineri, întrucât nu aveau acte la ei cu care să dovedească faptul că sunt majori“.
 
„De la club victima s-a întors la autobuz și s-a culcat, iar cei patru prieteni constănțeni și (…) s-au distrat lângă un foc de tabără de pe plajă. Spre dimineață toți s-au întors la autobuz, pe rând, adică primul (…), care s-a culcat lângă victimă, la etajul autobuzului, apoi (…) și (…), care s-au culcat tot la etaj, amândoi cu capul pe masă, iar ultimii inculpatul și (…). Când au ajuns la parterul autobuzului, ultimii doi au făcut gălăgie, așa că au trezit-o pe victimă din somn, iar aceasta le-a cerut să înceteze sau să plece din autobuz, moment în care a izbucnit inițial o altercație a victimei cu inculpatul, în cursul căreia și-au adresat reciproc invective, iar inculpatul a invocat întâietatea lor în folosirea autobuzului respectiv. Altercația a degenerat, astfel că inculpatul a urcat înarmat cu o sticlă la etajul autobuzului, unde victima aștepta având în mână o mătură cu coadă. La etaj inculpatul a agresat-o extrem de violent pe victimă, lovind-o de mai multe ori cu pumnii, picioarele și una sau două sticle goale în regiunea occipitală a capului, astfel încât i-a provocat grave leziuni cranio-cerebrale, ce au condus în scurt timp la moarte“, se mai arată în actul de sesizare a instanţei. După agresiune, inculpatul și cei trei prieteni ai săi din (…) au plecat pe plajă, unde au și adormit, fiind la un moment dat informați de martorul (…) despre starea gravă a victimei rămase în autobuz. În jurul prânzului au găsit un taximetrist care i-a transportat la (…), iar de acolo au luat trenul spre (…)“, potrivit anchetatorilor.
 
În primă instanţă, judecătorii de la Tribunalul Constanţa au luat faţă de inculpat măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de şase ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor. Decizia Tribunalului a fost contestată la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care va lua o decizie definitivă.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii