Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:01 23 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se întâmplă în România Un adolescent și-a dat în judecată mama pentru a-și continua studiile

ro

17 Nov, 2019 08:54 2118 Marime text
Un adolescent din Botoşani, părăsit de tată când avea doar patru ani și de mama sa în 2016, și-a dat în judecată mama pentru a-și continua studiile, scrie România TV.
 
Lăsat în grija bunicii, partea financiară devenise tot mai incertă, pe măsură ce băiatul avansa la şcoală, pentru că îi plăcea foarte mult să înveţe.

Cu rezultate foarte bune la învăţătură, participând la diverse concursuri şcolare şi fiind implicat în diverse activităţi educative extraşcolare, D.D. a susţinut testările naţionale şi a reuşit să obţină o medie mare şi a fost declarat admis la un liceu de prestigiu din municipiu. Ba mai mult, a început să frecventeze cursuri muzicale pentru a cânta la diferite instrumente şi a început să practice karate, potrivit monitorulbt.ro.

Însă, pensia bunicii nu ajungea amândurora, aşa că tânărul a recurs la o soluţie extremă. Şi-a dat mama în judecată, pentru a obţine o pensie, care să-l ajute la terminarea studiilor. Magistraţii au acordat cererea tânărului şi au obligat-o pe femeie să-i trimită 315 lei pe lună, până la împlinirea vârstei de 18 ani.

Ti-a placut articolul?

Comentarii