Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:52 21 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Scut“ pentru Arhiepiscopia Tomisului Aproape 40 de reclamanți și intervenienți în procesul pentru credință, de la Tribunalul Constanța

ro

09 Apr, 2021 00:00 1451 Marime text
  • Cei aproximativ 40 de reclamanți și intervenienți în proces au făcut un „scut“ în jurul Arhiepiscopiei Tomisului, în procesul pentru drepturile credincioșilor, afectate de interdicțiile anti-Covid în vigoare.
  • Este vorba despre dosarul cu numărul 7389/118/2020, analizat ieri, 8 aprilie 2021, de completul prezidat de magistratul Maria Timoașcă, din cadrul Tribunalului Constanța.
  • Într-o declarație anterioară acordată ZIUA de Constanța, senatorul Diana Șoșoacă a precizat că se vor solicita termene foarte scurte, astfel încât procesul să se judece cât mai repede, având în vedere că se apropie și Paștele Ortodox.
  • După judecarea dosarului, instanța a rămas în pronunțare.

Procesul pentru credință, deschis de Arhiepiscopia Tomisului prin ÎPS Teodosie la Tribunalul Constanța, a continuat ieri, 8 aprilie 2021, fiind în atenția completului prezidat de magistratul Maria Timoașcă, din cadrul Secției de contencios administrativ și fiscal a instanței.

Inițial, cazul urma să se judece la data de 15 aprilie 2021, însă în cauză s-a formulat o cerere de preschimbare a termenului, admisă de instanță.

Amintim, este vorba despre dosarul cu numărul 7389/118/2020.

Ieri, Tribunalul Constanța a judecat dosarul și a rămas în pronunțare.

Așa cum am precizat în edițiile anterioare, procesul reunește, alături de Arhiepiscopia Tomisului, nenumărați reclamanți, cu precădere din domeniul avocățesc.
 

Reclamanți și intervenienți, uniți în solicitări

Printre aceștia se numără avocatul și, totodată, senatorul Diana Iovanovici Șoșoacă, reprezentant legal al Arhiepiscopiei Tomisului în cauză, dar și reclamant în nume propriu, Florian Colgeac, Dorina Colceag, Mircia Chelaru, inventatorul Iuliean Horneț, Doru Dinu Pavel Glăvan, avocatul Gheorghe Gabriel Căcescu, din Baroul Iași, avocata Iulia Adalmina Medeleanu, din Baroul Vaslui.

De asemenea, calitatea de reclamanți în acest proces, alături de Arhiepiscopia Tomisului, o mai au profesor Adalmina Ungureanu, Silvestru Dumitru Șoșoacă, Dumitru Silvestru Șoșoacă, părintele Nicolae Dale, Florentina Dale, Ramona Mance, Liana Neag, Rafila Neag, Cristian Nicolae Bucuroiu, Grațiela Gheorghina Botezatu.

Acestora li s-au mai alăturat, în urma admiterii cererilor de intervenție formulate în cauză, Partidul România Noastră, Organizaţia Judeţeană Cluj a Partidului România Noastră prin preşedinte Mîndru Petru, Organizaţia Judeţeană Neamţ a Partidului România Noastră prin preşedinte Constantin Ursu, Organizaţia Judeţeană Sibiu a Partidului România Noastră prin preşedinte Eugen – Nicolae Rotărescu, Organizaţia Judeţeană Constanţa a Partidului România Noastră prin preşedinte Gabriela – Ştefania Nuţ, Funar Gheorghe, Rotărescu Eugen – Nicolae, Mîndru Petre, Ursu Constantin, Ghengeaua Liviu, Catana Alexandru, Bocancia Vasile, Tudor Marcel, Ionasanu Adrian – Claudiu, Ghengeaua Vasile, Ghengeaua Georgeta, Nuţ Maria şi Pop Ioan.

În total, sunt aproape 40 de reclamanți și intervenienți în proces.

În cauză, sunt contestate măsurile anti-Covid care afectează drepturile credincioșilor la libertatea religioasă, inclusiv dreptul de a participa la pelerinaje sau la manifestațiile religioase, ori dreptul de a intra în biserici.

Cazul a fost analizat ieri, 8 aprilie 2021, de la ora 14.30.

Amintim de asemenea faptul că, într-o declarație anterioară acordată ZIUA de Constanța, senatorul Diana Șoșoacă a precizat că se vor solicita termene foarte scurte, astfel încât procesul să se judece cât mai repede, având în vedere că se apropie și Paștele Ortodox.Citește și:

Purtarea măștilor și vaccinul anti-Covid:
Un reclamant din procesul pentru credință, deschis de Arhiepiscopia Tomisului, cere dovezi de la Ministerul Sănătății, DSU și Guvern!

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii