Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:28 19 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șase persoane reținute de DIICOT pentru trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism

ro

11 Nov, 2016 15:50 1131 Marime text
Imagini pentru diicotProcurorii DIICOT – Biroul Teritorial Neamţ au dispus, astăzi, reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a următorilor: Lupu Lăcrămioara, Lupu Ioan Vlăduţ, Vitan Alisa, Abbas Shams Addin, Zmeu Gabriel şi Darandoi Edera Maria pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2015 şi până în prezent pe raza mun. Piatra Neamţ, jud. Neamţ, a fost constituit un grup infracţional specializat în exploatarea sexuală a unor tinere, majore şi minore, provenite din familii dezorganizate sau din centre de plasament. Minorele şi majorele erau cazate în locaţii închiriate de către membrii grupării în vederea practicării prostituţiei fie prin anunţurile din ziarele locale fie de pe şoseaua de centură a municipiului Piatra Neamţ.

S-a reţinut că grupul infracţional organizat era coordonat de către inculpata Lupu Lăcrămioara iar în perioada 2015 – 2016 la grupare  au  aderat mai multe persoane printre care şi inculpaţii Lupu Ioan Vlăduţ, Vitan Alisa şi Abbas Shams Addin, zis „TURCU”, care au avut ca atribuţii racolarea, supravegherea, transportul şi cazarea persoanelor de sex feminin dispuse să practice prostituţia.

În cursul anului 2015 inculpata Lupu Lăcrămioara a determinat-o pe inculpata Vitan Alisa să practice prostituţia în beneficiul său şi totodată să racoleze şi alte  persoane de sex feminin provenite din centre de plasament,  care să practice prostituţia sub coordonarea lor. În baza acestei înțelegeri inculpatele Vitan Alisa şi  Lupu Lăcrămioara au racolat mai multe minore pe care le-au transportat în zona unui magazin de pe şoseaua de centură a municipiului Piatra Neamţ şi obligate să racoleze clienţi cu care să întreţină relaţii sexuale”, arată procurorii DIICOT.

„Minorele erau determinate prin amenințări și violențe fizice să stea pe șoseaua de centură circa 8 – 10 ore, indiferent de condițiile meteo, pentru a obține o sumă minimă de bani. În condițiile în care minorele nu realizau sumele stabilite de către inculpata Lupu Lăcrămioara, acestea erau amenințate cu acte de violență, acte ce urmau a fi exercitate de către Lupu Ioan Vlăduț sau Abbas Sahm Addin. În timpul practicării prostituţiei minorele erau supravegheate de către membrii grupului iar tarifele pe care acestea le solicitau  clienţilor erau stabilite de către inculpata  Lupu Lăcrămioara.  În cazul în care victimele  nu reuşeau să realizeze un venit minim, erau certate, ameninţate cu acte de violenţă sau agresate fizic de către inculpata Lupu Lăcrămioara şi ceilalţi membri ai grupării.

Totodată s-a reţinut că faptul că inculpata Lupu Lăcrămioara şi ceilalţi membri ai grupului le solicitau în mod repetat  victimelor să sustragă bunuri sau sume de bani de la persoanele cu care acestea întreţineau relaţii sexuale, să îşi atragă clienţii în zone izolate unde să poată fi tâlhăriţi de către ceilalţi membri ai grupării motivând faptul că aceşti nu vor depune plângere penală pentru a nu se face de ruşine”, potrivit DIICOT.

„În cursul zilei de astăzi inculpaţii Lupu Lăcrămioara, Lupu Ioan Vlăduţ, Vitan Alisa şi Abbas Shams Addin urmează să fie prezentaţi Tribunalului Neamţ cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Fată de inculpaţii Zmeu Gabriel şi Darandoi Edera Maria procurorii DIICOT – Biroul Teritorial  Neamţ au dispus măsura preventivă a controlului judiciar”, conform procurorilor.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamț. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. La activităţi au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

   

Ti-a placut articolul?

Comentarii