Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:41 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a schimbat data procesului pentru credință, deschis de Arhiepiscopia Tomisului. Se mărește numărul reclamanților

ro

01 Apr, 2021 00:00 1711 Marime text
  • Este vorba despre dosarul cu numărul 7389/118/2020, în care Arhiepiscopia Tomisului este reprezentată de senatorul Diana Șoșoacă, la rândul său și reclamant în cauză.
  • Mai multe persoane au făcut cerere de intervenție în acest proces, printre ele numărându-se Partidul România Noastră, Organizaţia Judeţeană Constanţa - Partidul România Noastră, Organizaţia Judeţeană Cluj - Partidul România Noastră Funar Gheorghe, dar și alții.
  • Următoarea înfățișare în cauză a fost fixată la data de 8 aprilie 2021, de la ora 14.30.
Tribunalul Constanța a preschimbat termenul de judecată stabilit în procesul în care Arhiepiscopia Tomisului se judecă pentru drepturile credincioșilor de a participa la slujbele religioase în biserici și de a putea lua parte la pelerinaje.
 
Totodată, mai multe persoane au făcut cerere de intervenție în acest proces, printre ele numărându-se Partidul România Noastră, Organizaţia Judeţeană Constanţa - Partidul România Noastră, Organizaţia Judeţeană Cluj - Partidul România Noastră Funar Gheorghe, dar și alții.
 
Magistrații Secției de contencios administrativ și fiscal, în completul prezidat de judecătorul Maria Timoașcă, au hotărât preschimbarea termenului stabilit inițial la 15 aprilie 2021 cu 8 aprilie 2021.
 

Cine a cerut să intervină în proces

 
Amintim, este vorba despre dosarul cu numărul 7389/118/2020, în care Arhiepiscopia Tomisului este reprezentată de senatorul Diana Șoșoacă, la rândul său și reclamant în cauză.
 
În încheierea din 30 martie 2021, instanța a decis să admită cererile de preschimbare formulate de titularii cererilor de intervenție accesorie, dar și de Arhiepiscopia Tomisului și să fixeze noul termen la data de 8 aprilie 2021, de la ora 14.30.
 
Cei care au făcut cerere să intervină în proces sunt, potrivit informațiilor oficiale, „Partidul România Noastră, Organizaţia Judeţeană Cluj a Partidului România Noastră prin preşedinte Mîndru Petru, Organizaţia Judeţeană Neamţ a Partidului România Noastră prin preşedinte Constantin Ursu, Organizaţia Judeţeană Sibiu a Partidului România Noastră prin preşedinte Eugen – Nicolae Rotărescu, Organizaţia Judeţeană Constanţa a Partidului România Noastră prin preşedinte Gabriela – Ştefania Nuţ, Funar Gheorghe, Rotărescu Eugen – Nicolae, Mîndru Petre, Ursu Constantin, Ghengeaua Liviu, Catana Alexandru, Bocancia Vasile, Tudor Marcel, Ionasanu Adrian – Claudiu, Ghengeaua Vasile, Ghengeaua Georgeta, Nuţ Maria şi Pop Ioan“.
 
Contactată telefonic cu o ocazie anterioară, senatorul Diana Șoșoacă a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că procesul vizează toate hotărârile autorităților care interzic procesiunile religioase, accesul credincioșilor în lăcașele de cult, dar și restrângerea drepturilor acestora.
 
 „De asemenea, am hotărât să fac și o cerere de intervenție în calitate mea de senator, pentru apărarea drepturilor poporului român“, a declarat avocatul, cu aceeași ocazie.
 
Citește și:

„Apărarea drepturilor poporului român“:
Proces pentru credință, la Tribunalul Constanța, de Buna Vestire. Declarațiile Dianei Șoșoacă, avocatul Arhiepiscopiei Tomisului

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii