Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:08 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a prefăcut că îşi sună mama. Cum a furat un tânăr un telefon dintr-un bar din Năvodari

ro

05 Jul, 2019 00:00 2494 Marime text
La data de 28 iunie 2019, la Judecătoria Constanţa a avut loc examinarea cauzei privindu-l pe inculpatul G.S.M., trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de furt, faptă prev. şi ped. de art. 228 alin. 1 NCP.
 
Prin rechizitoriul nr. 13.679/P/2015 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanţa sub numărul de mai sus, s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului G.S.M., pentru săvârşirea infracţiunii de furt, faptă prev. de art. 228 alin. (1) C. pen. În fapt, s-a reţinut că, la data de 2.09.2015, în jurul orei 15.00, în timp ce se afla la barul Veneţia Cafe din oraşul Năvodari, sub pretextul că doreşte să o apeleze telefonic pe mama sa, inculpatul G.S.M. a solicitat persoanei vătămate D.M.D. terminalul mobil marca Allview P6, după care, cu telefonul la ureche, a ieşit din bar şi a părăsit locaţia fără a mai restitui bunul încredinţat.
 
La data de 2.09.2015, în jurul orei 15.00, persoana vătămată D.M.D. se juca biliard în barul Venetia Cafe din oraşul Năvodari împreună cu martorii M.R.G. şi M.A.V. La un moment dat, a venit şi inculpatul G.S.M., care a solicitat să i se permită să joace cu ei, aspect relatat de persoana vătămată şi de cei doi martori.
 
În continuare, inculpatul a cerut persoanei vătămate telefonul mobil, cu pretextul că trebuie să o sune pe mama sa. Persoana vătămată i-a dat inculpatului telefonul, acesta a apelat pe cineva, a vorbit în jur de 1-2 minute, după care a dat telefonul înapoi lui D.M.D., aspect relatat de martorii M.R.G. şi M.A.V. în faţa instanţei de judecată. După aproximativ 20 de minute, inculpatul G.S.M. a solicitat din nou persoanei vătămate telefonul mobil marca Allview P6 Life, de culoare neagră. Inculpatul a primit telefonul mobil, l-a luat şi a ieşit din local sub pretextul că vrea să o sune pe mama sa, însă nu s-a mai întors, aspect relatat de persoana vătămată D.M.D. şi confirmat de cei doi martori audiaţi în cauză.
 
Fiind audiat în calitate de suspect, G.S.M. a recunoscut comiterea faptei reţinute în sarcina sa, arătând totodată că a plecat cu telefonul persoanei vătămate cu intenţia să-l vândă, întrucât nu mai avea bani de mâncare. Cu toate acestea, în continuarea declaraţiei, suspectul a arătat că, după circa 3 săptămâni, a scăpat telefonul mobil, ocazie cu care acesta a suferit distrugeri la display, motiv pentru care l-a abandonat.
 
Instanţa apreciază că, pentru prevenirea săvârşirii de noi fapte penale şi formarea unei atitudini corecte faţă de ordinea de drept şi regulile de convieţuire socială, este necesară condamnarea inculpatului G.S.M. la o pedeapsă de 6 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt, prev. de art. 228 alin. (1) C. pen.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii