Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:29 29 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reabilitarea Cazinoului, aflată iar în atenţia judecătorilor bucureşteni

ro

13 Dec, 2019 00:00 1018 Marime text

Dosarul ce priveşte reabilitarea Cazinoului din Constanţa va fi deschis în această dimineaţă, din nou, de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti. Cazul se află în atenţia Completului 1 recurs achiziţii publice al instanţei, prezidat de magistratul Vasile Bîcu. Programat să se desfăşoare începând cu ora 9.00, la sala E01-Vasile Lascăr, procesul priveşte contestaţia formulată de firma Eldiclau SRL cu privire la procedura de atribuire a contractului pentru reabilitarea Cazinoului.


După cum arătam în ediţiile anterioare, reabilitarea Cazinoului, care ar fi trebuit să reprezinte în fapt, la această oră, un veritabil şantier, a ajuns să fie nimic mai mult decât subiectul unui dosar de contencios administrativ şi fiscal.
 

Contestaţie la contestaţie


Iar asta, după ce una din firmele declarate necâştigătoare în urma licitaţiei organizate de către Compania Naţională de Investiţii a atacat iniţial decizia Companiei la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor, iar apoi decizia CNSC la Curtea de Apel Bucureşti.
Între timp, însă, după formularea şi respingerea primei contestaţii de către CNSC, Compania Naţională de Investiţii a solicitat lămuriri suplimentare de la ceilalţi ofertanţi rămaşi în cursă după respingerea ofertei înaintate de Eldiclau şi partenerii săi. Astfel, documentele suplimentare au fost cerut de la Aedificia Carpaţi şi asociaţii săi pentru contract şi, respectiv, de la Construcţii Erbaşu SA şi partenerii săi.


Ulterior comunicării documentelor de către cele două asocieri de firme, Compania Naţională de Investiţii a desemnat din nou drept câştigător al licitaţiei asocierea de firme condusă de SC Aedificia Carpaţi SA. Și aceasta decizie a CNI a fost contestată de către foştii concurenţi Eldiclau la CNSC, în paralel cu contestarea la Curtea de Apel Bucureşti a primei decizii a CNSC.


Una peste alta, reprezentanţii Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor au decis să analizeze, la rândul lor, cea de-a doua contestaţie depusă de Eldiclau de abia după ce judecătorii Curţii de Apel o vor analiza pe prima.


Mai exact, analizarea celei de-a doua contestaţii a fost suspendată până la judecarea procesului de la Curtea de Apel Bucureşti. Aşa se face că, în prezent, procedura de atribuire a contractului pentru reabilitarea Cazinoului către firmele desemnate câştigătoare în cauză este complet blocată şi totul depinde de decizia Curţii de Apel din Bucureşti.


În acest context, este de menţionat că, în urmă cu două săptămâni, la prima înfăţişare în proces, instanţa a decis să amâne dosarul pentru că reclamanţii Eldiclau nu ar fi fost citaţi corect în cauză.


Citeşte şi:

Judecătorul care analizează cazul Cazinoului vrea să plece la Curtea Supremă
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii