Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:58 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Răstunare de situație Curtea de Apel Constanța, decizie importantă pentru Partidul Social Democrat!

ro

03 May, 2022 00:00 1532 Marime text
  • Judecătorii Curții de Apel Constanța au hotărât să admită apelul declarat de Marian Paștea, consilier local în Hârșova până la excluderea din PSD Hârșova și pierderea mandatului, la începutul anului 2021, urmând ca dosarul să fie trimis înapoi la rejudecare.
  • Hotărârea Curții de Apel Constanța a fost luată de Secția I Civilă a Curții, de completul AC8, format, potrivit surselor noastre, din magistrații Ionela Diana Faur și Felicia Mirela Ivan.
 
Decizie importantă, la instanțele din Constanța, pentru PSD Hârșova, dar și pentru Organizația Județeană Constanța a Partidului Social Democrat!
 
Judecătorii Curții de Apel Constanța au hotărât să admită apelul declarat de Marian Paștea, consilier local în Hârșova până la excluderea din PSD Hârșova și pierderea mandatului, la începutul anului 2021, urmând ca dosarul să fie trimis înapoi la rejudecare.
 
Decizia Curții de Apel a fost luată ieri, 2 mai 2022, în dosarul 152/118/2021, în care părți sunt Marian Paștea, în calitate de apelant reclamant și, respectiv, Organizația Locală Hârșova a Partidului Social Democrat, Organizația Județeană Constanța a Partidului Social Democrat și Partidul Social Democrat, în calitate de intimați pârâți.
 
Hotărârea Curții de Apel Constanța a fost luată de Secția I Civilă a Curții, de completul AC8, format, potrivit surselor noastre, din magistrații Ionela Diana Faur și Felicia Mirela Ivan.
 
Amintim, în primă instanță, Marian Paștea pierduse procesul, la Tribunalul Constanța.
 
Sentința anulată
 
Astfel, judecătorii de la Secția I Civilă a Tribunalului hotărâseră, la finele anului trecut, să admită excepția lipsei calității procesuale pasive a pârâtului Partidul Social Democrat (Structura Centrală).
 
În această situație, Tribunalul respinsese cererea de chemare în judecată formulată în contradictoriu cu pârâtul Partidul Social Democrat (Structura Centrală), ca fiind introdusă împotriva unei persoane lipsite de calitate procesuală pasivă.
 
Instanța respinsese excepţia inadmisibilităţii cererii de chemare în judecată, invocată de către pârâtul Partidul Social Democrat – Organizaţia Judeţeană Constanţa, ca neîntemeiată.
 
Totuși, judecătorii au respins cererea de chemare în judecată formulată în contradictoriu cu pârâtul Partidul Social Democrat – Organizaţia Judeţeană Constanţa, ca neîntemeiată.
 
Această hotărâre a fost atacată în apel de către Marian Paștea, iar ieri, Curtea de Apel Constanța a decis rejudecarea cazului.
 
Se arată în minuta hotărârii de ieri că instanța de apel „admite apelul. Anulează sentința civilă nr. 4672/17.12.2021 a Tribunalului Constanța, pronunțată în dosarul 152/118/2021 și trimite cauza spre rejudecare Tribunalului Constanța“.
 
Hotărârea Curții de Apel este definitivă, așa încât urmează ca dosarul să fie reînregistrat pe rolul Tribunalului Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Ce au decis magistrații de la Tribunalul Constanța în dosarul privind excluderea din PSD Hârșova a lui Marian Paștea?
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii