Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:13 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protest la Curtea de Apel Constanța! (FOTO)

ro

22 Jun, 2023 12:45 1622 Marime text
 În aceste momente are loc o acțiune de protest la sediul Curții de Apel din Constanța. 

La fața locului se află și organele de ordine. 

Izvorul nemulțumirilor este, potrivit protestatarilor, decizia dată de Judecătoria Mangalia în dosarul 4956/254/2022, cauză în care Tarmigan Bogdan Constantin, fost polițist din IPJ Constanța, a fost acuzat de fals material în înscrisuri oficiale şi de fals intelectual.
 
Tot în acest dosar, Zamfirache Mioara Claudia și Bechir George Gabriel sunt părți civile.  
 
Prin Hotarârea nr. 185/2023, Judecătoria Mangalia a încetat procesul penal având ca obiect săvârşirea de către Tarmigan Bogdan-Constantin –a infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale. Totodată, instanța a încetat procesul penal având ca obiect săvârşirea de către inculpatul Tarmigan Bogdan-Constantin, a infracţiunii de fals intelectual, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale.
 
„Încetează procesul penal având ca obiect săvârşirea de către inculpatul Tarmigan Bogdan-Constantin, a infracţiunii de favorizare a făptuitorului, prevăzută de art. 269 alin.1 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal., ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale“, se mai arată în decizia magistraților din Mangalia.
 
În continuare, judecătorii au respins petenţiile civile, ca nefondate și l-a obligat pe inculpat la plata sumei de 20.000 lei cheltuieli judiciare către stat, din care 8455 lei sunt aferente fazei de urmărire penală.
 
Decizia a fost contestată la instanța superioară, la Curtea de Apel Constanța, primul termen fiind stabilit pentru data de 7 decembrie 2023.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

UPDATE. Oficial DNA Radu Cristian, primarul din Mangalia, trimis în judecată de DNA Constanța!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii