Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:29 19 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pronunțare amânată în dosarul lui Decebal Făgădău!

ro

10 Mar, 2021 00:00 1490 Marime text
  • Tribunalul Constanța ar putea constata legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriu, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Pe cale de consecință, instanța ar putea dispune începerea judecăţii cauzei.
  • De asemenea, tot în faza camerei preliminare, instanța ar putea restitui dosarul la unitatea de parchet emitentă. 

Judecătorul Gabriel Mustaţă, din cadrul Secției penale din Tribunalul Constanța, a amânat, pentru data de 22 martie 2021, pronunțarea în faza camerei preliminare în dosarul în care Andrei Bodean, procuror șef al DNA Constanța, a dispus trimiterea în judecată a lui Decebal Făgădău, fost primar al municipiului Constanța, și Marcela Enache, (fostul secretar general al municipiului, din cadrul Consiliului Local Constanţa).
 
Oricare va fi decizia judecătorului Gabriel Mustaţă, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
În cauză, Dedebal Făgădău, la data presupusei fapte viceprimar cu atribuții de primar al municipiului Constanța, suspectat de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
 
Marcela Enache, (fostul secretar general al municipiului, din cadrul Consiliului Local Constanţa), bănuită de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
 
Consiliul Local Constanţa este parte civilă.
 
În rechizitoriu, procurorul șef Andrei Bodean a reținut că, în cursul anului 2015, inculpații Decebal Făgădău și Marcela Enache și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de dispozițiile legale în legătură cu vânzarea a trei terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța.
 
Prin aceste demersuri inculpații ar fi produs patrimoniului municipiului Constanța un prejudiciu în valoare de 133.688 euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru cumpărători, conform DNA.
 
Cele trei terenuri (în suprafață totală de peste 1000 de metri pătrați) se află în Portul Turistic Tomis, unde în urmă cu aproximativ 20 de ani s-a început ridicarea unui bloc iar proiectul nu s-a mai terminat nici în ziua de azi.
 
Într-un alt dosar, Decebal Făgădău este judecat de Ştefania Pârlogea, de Tribunalul Constanţa, alături de Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța.
 
Decebal Făgădău, la data presupusei fapte viceprimar al municipiului Constanța, este bănuit de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Radu Mazăre este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
 
Citește și
 
Dosarul Decebal Făgădău - Radu Mazăre, amânat pentru luna aprilie

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii