Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:30 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pronunțare amânată din octombrie 2022 Răspunsul Judecătoriei Constanța la plângerea ÎPS Teodosie (MINUTA)

ro

15 Jan, 2023 11:15 8082 Marime text


Magistrații Secției Civile a Judecătoriei Constanța s-au pronunțat într-unul dintre cele cinci dosare în care Arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreasfinția Sa Teodosie, pe numele laic, Teodosie Petrescu, a contestat amenzile primite la începutul anului trecut de la polițiștii din oraș, în legătură cu măsura carantinării anti-Covid.

Pronunțarea verdictului fusese amânată la Judecătorie din luna octombrie 2022, iar la finele acestei săptămâni judecătorii i-au dat răspunsul.

Instanța a respins plângerea contravențională formulată de ÎPS Teodosie ca nefondată, însă decizia instanței poate fi atacată în apel, la instanța de control.

Iată minuta deciziei luate de Judecătoria Constanța în dosarul 5070/212/2022

Respinge plângerea contravențională formulată de petentul ....în contradictoriu cu intimatul ...., ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicarea prezentei hotărâri. Cererea de apel se depune la Judecătoria Constanţa.

Astfel, Arhiepiscopul Tomisului poate face apel, urmând ca dosarul să fie analizat, în această situație, și de către judecătorii Tribunalului Constanța.

Precizăm că, în total, au fost cinci dosare deschise de ÎPS Teodosie în contradictoriu cu polițiștii din Constanța, cu obiecte similare.

Până în prezent, Arhiepiscopul Tomisului a câștigat două dintre cele cinci procese, pe unul l-a pierdut, căruia i se adaugă și cel soluționat acum de judecători, astfel că a rămas un singur dosar care încă așteaptă verdictul primei instanțe.
 
Niciuna dintre hotărâri nu este însă definitivă, iar dosarele în care s-a pronunțat deja instanța urmează să ajungă pe rolul Tribunalului Constanța.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii