Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Programat să se desfășoare la Constanța Congresul Avocaților, amânat de situația sanitară din țară

ro

24 Aug, 2020 00:00 929 Marime text
  • Anunțul privind amânarea lucrărilor a fost făcut de președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România, avocat Traian Cornel Briciu.
  • Congresul era programat să se desfășoare în perioada 5 – 10 septembrie 2020, în stațiunea Mamaia.
  • La propunerea Comisiei Permanente, Consiliului UNBR a decis prin vot electronic, cu majoritate de voturi, amânarea lucrărilor.
Schimbări pe ultima sută de metri în legătură cu Congresul Avocaților. Stabilit să se desfășoare la Constanța, mai precis, în stațiunea Mamaia, acesta a fost amânat, având în vedere contextul epidemiologic actual. Congresul era programat să se desfășoare în perioada 5 – 10 septembrie 2020.
Anunțul privind amânarea lucrărilor a fost făcut de președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România, avocat Traian Cornel Briciu.
Acesta a precizat că, în urma discuțiilor avute prin sistem videoconferință, „Comisia Permanentă a constat că, deși au fost luate toate măsurile organizatorice pentru desfășurarea Congresului la termenele asumate, situația sanitară din România (în contextul stării de alertă instituite și așa cum reiese din ultimele evoluții comunicate public de autorități) face ca desfășurarea Congresului avocaților în perioada 5-10 septembrie 2020 să fie de natură să conducă la asumarea de riscuri sanitare sporite“.
Astfel, la propunerea Comisiei Permanente, Consiliului UNBR a decis prin vot electronic, cu majoritate de voturi, amânarea desfășurării Congresului avocaților, până la o dată ulterioară din acest an, în funcție de evoluția situației sanitare.
„Cu toate acestea“, se mai arată în anunț, „având în vedere că mai mulți tineri avocați și-au anunțat participarea la concursul de lucrări cu tema: «Interacțiunea și comunicarea profesiilor juridice. Aspecte legale, etice și deontologice», acesta se va desfășura conform programului anunțat“.

Ce urma să se discute la Congres

Potrivit unui anunț anterior, ordinea de zi a Congresului Avocaților, stabilită înainte de a se propune amânarea lucrărilor era deschisă de prezentarea pentru dezbatere și aprobare a raportului anual al Consiliului U.N.B.R. și, respectiv prezentarea pentru dezbatere și aprobare a raportului anual al Consiliului de administrație al Casei de Asigurări a Avocaților.
De asemenea, avocații urmau să spună discuțiilor și execuția bugetare pe anul 2019, dar și proiectul de buget al U.N.B.R. pentru anul 2020 – ratificarea Hotărârii Consiliului UNBR nr. 39/07 decembrie 2019.
Temele de discuție urmau să includă și raportul anul al Comisiei centrale de disciplină, dar și actualizarea compunerii Comisiei centrale de disciplină.

Citește și:

După o pauză de aproximativ 20 de ani Congresul Avocaților 2020 va avea loc la Constanța!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii