Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorul Andrei Bodean este de azi șeful DNA Constanța pentru următorii trei ani

ro

28 Jan, 2020 16:55 3785 Marime text

Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a decis azi numirea procurorului Andrei Bodean în funcția de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanţa. Mandatul este valabil pentru trei ani.

Cine este Andrei Bodean  

Andrei Bodean, procuror în cadrul Serviciului teritorial Constanţa al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, s-a născut pe 6 aprilie 1980 şi a absolvit Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, dar şi Facultatea de Drept a Universităţii Ovidius, specializarea Administraţie Publică.

Decretul prin intermediul căruia Andrei Bodean a fost numit procuror (la Parchetul Judecătoriei Constanţa) a fost semnat de preşedintele României, Traian Băsescu, la data de 8 februarie 2010. Consiliului Superior al Magistraturii a decis, în şedinţa din data de 14 mai 2012, promovarea lui Andrei Bodean, de la Parchetul Judecătoriei Constanţa la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

La DNA, din 2013

În data de 9 mai 2013, Andrei Bodean a fost admis la interviul pentru numirea în funcţia de procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa.

Cazuri soluţionate  

Printre cazurile la care a participat Andrei Bodean când era criminalist se numără şi cel al uciderii Larei Șaban, în care presupuşii autori au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă, dar şi cel al asasinării călugărului din Ghindăreşti, unde suspectul a fost condamnat la peste 20 de ani de detenţie.
 
De asemenea, în calitate de procuror al DNA Constanţa, Andrei Bodean a instrumentat mai multe dosare intens mediatizate, printre acestea aflându-se: dosarul în care mai multe persoane din familia lui Sandu Anghel, zis şi Bercea Mondial, l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu, fratele lui Traian Băsescu, fostul preşedinte al României,  dosarul lui Ionuţ Corneliu Pripişi, la data presupuselor faptelor şeful Corpului de Control al Primăriei Municipiului Constanţa,   dosarul lui Marius Militaru, şeful Clinicii de Cardiologie şi Chirurgie Cardiovasculară din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dosarul directorilor din Consiliul Judeţean Constanţa. De asemenea, Andrei Bodean i-a mai trimis în judecată, printre alţii, pe Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, dar și pe Nicușor Daniel Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța.

În luna iunie, Andrei Bodean a fost audiat de procurorii Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, fiind acuzat de abuz în serviciu şi represiune nedreaptă.

Andrei Bodean s-a numărat printre cei şase magistraţi care s-au înscris, în august 2018, la selecţia organizată de Ministerul Justiţiei pentru funcţia de procuror-şef al DNA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii