Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:43 20 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii DNA Constanța se opun eliberării lui Florin Dicu, fost administrator al SC Dealul Negru SRL

ro

27 Jan, 2021 00:00 789 Marime text
  • Prin hotarârea nr. 2684/2020, din 16 decembrie 2020, Judecătoria Medgidia a dispus liberarea condiţionată a bărbatului, deţinut în Penitenciarul Poarta Albă.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul teritorial Constanța se opun punerii în libertate a lui Florin Dicu, fost administrator al SC Dealul Negru SRL.
 
Prin hotarârea nr. 2684/2020, din 16 decembrie 2020, Judecătoria Medgidia a dispus liberarea condiţionată a bărbatului, deţinut în Penitenciarul Poarta Albă.
 
Decizia Judecătoriei Medgidia a fost contestată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul teritorial Constanța la Tribunalul Constanța, instanță care va lua o decizie definitivă.
 
Florin Dicu a fost trimis în judecată, în 2010, în două dosare de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bucureşti.
 
În cele două cauze, administratorul SC Dealul Negru SRL a fost acuzat de evaziune fiscală, în formă continuată şi tentativă la infracţiunea de stabilire cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, având ca rezultat obţinerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat ori compensări datorate bugetului general consolidat,
 
Prin decizia penală nr. 2.214 din 22 iunie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut sentinţa Tribunalului Bucureşti care a hotărât condamnarea lui Dicu Florin, administrator al SC Dealul Negru SRL, la pedeapsa de 3 ani şi 9 luni închisoare în regim de detenţie pentru două infracţiuni de evaziune fiscală, în formă continuată şi tentativă la infracţiunea de stabilire cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, având ca rezultat obţinerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat ori compensări datorate bugetului general consolidat.
 
Ulterior, prin hotarârea nr. 157/2018, din 08 iunie 2018, Judecătoria Olteniţa a decis (prin contopire) condamnarea inculpatului la cinci ani şi șase luni închisoare, în regim de detenţie.
 
Contestația procurorilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul teritorial Constanța va fi analizată de Tribunalul Constanța.

 
Citește și
 
Un pieton accidentat mortal de un șofer băut, găsit vinovat de producerea accidentului în procent de 50%

14 percheziții efectuate de procurorii DIICOT Constanța. Cinci persoane menținute în arest

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii