Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:54 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii din Tulcea, nemulțumiți de achitarea primului dobrogean judecat pentru zădărnicirea combaterii bolilor! Dosarul vine la Constanța

ro

06 Dec, 2021 00:00 1261 Marime text

 
  • Cel în cauză este suspectat că, la jumătatea lunii aprilie 2020, aflat în izolare la domiciliu, a ignorat măsurile Ordonanţelor Militare, care interzic ieşirile fără un motiv bine întemeiat şi a decis să meargă să se tundă.
 
După șase termene de judecată, primul dobrogean acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor a fost achitat! Judecătorii din Tulcea au concluzionat că fapta inculpatului nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege.
 
Conform Portalului instanțelor de judecată, decizia judecătorilor i-a nemulțumit de procurorii care au instrumentat dosarul, motiv pentru care au contestat hotărârea primei instanțe.
 
Apelul procurorilor va fi soluționat printr-o decizie definitivă de judeătorii de la Curtea de Apel Constanța.
 
Inculpatul a fost trimis în judecată în luna mai 2020, pentru săvârşirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352, alin. 1 Cod penal.
 
Cel în cauză este suspectat că, la jumătatea lunii aprilie, aflat în izolare la domiciliu, a ignorat măsurile Ordonanţelor Militare, care interzic ieşirile fără un motiv bine întemeiat şi a decis să meargă să se tundă.
 
Atunci, bărbatul a fost sancţionat de jandarmi cu 10.000 de lei şi de asemenea, s-a dispus instituirea măsurii de carantină obligatorie pentru o perioadă de 14 zile cu suportarea cheltuielilor din partea acestuia.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
„Recensământul“ dosarelor Covid la Constanța
Pedepse de până la 15 ani. Date oficiale din anchetele procurorilor

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii