Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:35 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii din Constanța au propus arestarea preventivă a unui bărbat recidivist, cercetat pentru mai multe infracțiuni

ro

13 Apr, 2021 13:47 975 Marime text
  • Cercetările vor fi efectuate în continuare de organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare.
La data de 11.04.2021, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a formulat propunere de arestare preventivă pentru 30 zile a inculpatului I. G.-A., în vârstă de 49 ani, recidivist, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin. 1 Cp și conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prev. de art. 336 alin. 1 Cp, fiecare cu aplic. art. 41 alin. 1 Cp și ambele cu aplic. art. 38 Cp.

În concret, în urma probatoriului administrat, în sarcina persoanei anchetate se rețin următoarele:

La data de 10.04.2021, în jurul orei 21.30, a pătruns în autoturismul marca Daewoo Tico, aparținând persoanei vătămate M. C.-G., ce se afla parcat pe o stradă din com. Nicolae Bălcescu, jud. Constanța, și l-a pornit cu cheile ce se aflau în torpedou, după care l-a condus pe o distanță de aproximativ 10-15 m, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și având o îmbibație alcoolică peste limita legală, respectiv 2,63 g/l alcool pur în sânge la singura probă biologică recoltată, iar prin manevrele efectuate a avariat alte trei autoturisme ce se aflau parcate pe aceeași stradă.

Cercetările vor fi efectuate în continuare de organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Constanța, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispusă o soluţie în cauză faţă de inculpatul I. G.-A.

Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii