Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procuror constănţean, sancţionat cu retrogradarea în grad. A lucrat şi la DNA Constanţa

ro

22 Nov, 2019 00:00 1598 Marime text
Magistratul constănţean Anca Beatrice Resmeliţă a fost sancţionată disciplinar de Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii. Forumul suprem al magistraţilor a admis acţiunea disciplinară intentată procurorului de către Inspecţia Judiciară şi a decis sancţionarea Ancăi Beatrice Resmeliţă cu retrogradarea în gradul profesional. Motivul retrogradării: art. 99 lit.k) teza I din Legea nr. 303/2004 - „atitudinea nedemnă în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi“.
 
În hotărârea Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a CSM se arată: „Admite acţiunea disciplinară exercitată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Resmeliţă Anca Beatrice, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina (...) aplică doamnei procuror (...) sancţiunea disciplinară constând în «retrogradarea în grad profesional», respectiv din gradul profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în gradul profesional corespunzător parchetului de pe lângă curte de apel“ .
 
De-a lungul timpului, procurorul Anca Beatrice Resmeliţă şi-a desfăşurat activitatea în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, dar şi la Serviciul Teritorial Constanţa al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În cele din urmă, Consiliul Superior al Magistraturii a decis mutarea procurorului în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina.
 

Averea procurorului în 2017

 
Potrivit ultimei declaraţii de avere a magistratului afişate pe site-ul CSM, ce datează din 29 mai 2017, magistratul deţinea trei terenuri, din care două intravilane (unul în Azuga şi unul în Constanţa) şi unul agricol (în comuna constănţeană 2 Mai). Cele trei suprafeţe au fost dobândite în perioada 2003-2006, fiind cumpărate de procurorul Resmeliţă împreună cu Nicolae Resmeliţă.
 
Odată cu terenul de 350 mp luat în Azuga în 2006, familia Resmeliţă a cumpărat şi un apartament tot acolo, în suprafaţă de 100 mp. În Constanţa, cei doi cumpăraseră în 2003 (în acelaşi an când achiziţionaseră terenul intravilan de 440 mp) o casă de locuit, în suprafaţă de 105 mp.
 
Terenul agricol din 2 Mai a fost achiziţionat tot în 2003 şi este în suprafaţă de 400 mp. 
În 2017, procurorul a declarat că deţinea două autoturisme, un Volswagen Sharan şi un Chevrolet Kalos, dar şi două credite, în valoare totală de 80.000 de euro. Veniturile realizate în anul anterior erau în sumă de 45.056 de lei – de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov şi 11.831 de lei de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina.
 
Decizia Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a CSM privind retrogradarea procurorului poate fi atacată în recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României. De-a lungul timpului, procurorul Anca Beatrice Resmeliţă a mai fost sancţionată disciplinară de către aceeaşi Secţie a CSM.
 
Citeşte şi:
 
DNA Constanţa a rămas fără procurorul Resmeliţă Micu de la Parchetul Curţii, menţinut reprezentantul judeţului în CSM

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii