Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:44 17 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procesul s-a terminat! Asociaţia Fotbal Club Delta Tulcea nu mai poate fi salvată! Va fi ștearsă din Registrul ONG-urilor

ro

13 Nov, 2021 00:00 1094 Marime text

 
  • Judecător sindic a fost Elena Neacșu, de la Tribunalul Tulcea.
 
Judecătorii de la Tribunalul Tulcea au luat decizia finală în dosarul (2126/88/2015) privind falimentul Asociaţiei Fotbal Club Delta!
 
Vineri, 12 noiembrie 2021, instanța a admis cererea formulată de lichidatorul judiciar Cabinet Individual de Insolvenţă Cristescu Valeria Georgeta și a dispus închiderea procedurii insolvenţei faţă de debitoarea Asociaţia Fotbal Club Delta.
 
Pe cale de consecință, magistrații au dispus radierea Asociaţiei Fotbal Club Delta din evidenţele registrului în care este înmatriculată.
 
„Descarcă pe lichidator de orice îndatoriri şi responsabilităţi. În temeiul art. 179 din Legea nr. 85/2014, Dispune notificarea prezentei hotărâri D.G.R.F.P. Galaţi prin A.J.F.P. Tulcea, Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Tulcea pentru efectuarea menţiunii, precum şi tuturor creditorilor, prin publicare în BPI. Respinge cererea lichidatorului judiciar de aprobare a plăţii decontului de cheltuieli de procedură şi a onorariului din fondul de lichidare, ca inadmisibilă. Executorie“, potrivit minutei judecătorești.
 
Decizia Tribunalului Tulcea nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
În prezenta cauză au fost acordate 55 de termene de judecată, în perioada 12 noiembrie 2015 – 12 noiembrie 2021.
 
Faliment prin procedura simplificată
 

Prin hotărârea intermediară nr. 2289/2015, din 04 decembrie 2015, Tribunalul Tulcea a admis cererea formulată de către debitoarea Asociaţia Fotbal Club „Delta“ Tulcea, cu sediul în Tulcea, str. Tineretului, și a dispus intrarea debitoarei în faliment prin procedura simplificată.
 
Buletinul Procedurilor de Insolvenţă nr. 4415/02.03.2016 arată că societatea a înregistrat cheltuieli ridicate și pierderi semnificative în perioada 2012-2014.
 
Printre principalele cauze care au determinat apariția stării de insolvență putem enumera reducerea surselor de finanțare și lipsa totală a sponsorizărilor, situație de a determinat întârzierea la plată a datoriilor curente, coform sursei mai sus citate.
 
„Aceste aspecte au influențat în mod direct și negativ activitatea din domeniul în care activează. Totodată, reducerea contractelor și cheltuielile de exploatare ridicate au împiedicat asociația să mai efectueze vreo activitate. Principalul membru fondator era Consiliul Local Tulcea care nu a mai finanțat Asociația de Fotbal Club Delta, iar aceasta era principala sursă de venit a acesteia având în vedere numărul scăzut al sponsorilor. În această situație debitoarea s-a aflat efectiv în imposibilitatea de a mai desfășura activitatea, de a se înscrie la competițiile sportive, de a achita taxele către Federația Română de Fotbal, taxele de arbitraj, cheltuielile de deplasare, cazare și masă a jucătorilor“, se mai arată în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.
 
În lipsa finanțărilor de la bugetul local asociația de fotbal a fost în imposibilitatea desfășurării activității și a fost lipsită de orice disponibil bănesc pentru achitarea obligațiilor către bugetul de stat.
 
De precizat că au fost organizate licitații săptămânale în vederea valorificării bunurilor din patrimoniul debitoarei, însă la aceste licitații nu s-a prezentat nicio persoană interesată.
 
De asemenea, potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvență nr. 15856/24.09.2021, lichidatorul judiciar a solicitat prin adresa către Primăria Tulcea - Serviciul Public de Impozite si Taxe să comunice bunurile cu care Asociația figurează în evidențele acestora. Primăria a comunicat că debitoarea nu figurează cu bunuri mobile și imobile declarate în vederea impozitării.
 
Din evidenta contabilă a debitoarei s-a constatat existența în patrimoniu a următoarelor bunuri: centrală termică, aparat fizioterapie S Combi Topline, mașină de tuns iarba HBO, tabela electronic Delta AMB, 2 porți de fotbal mobile, mașină de gheață Whirlpool.
 
Aceste bunuri au fost inventariate, fiind desemnat evaluator ANEVAR Ivănica Florin pentru întocmirea raportului de evaluare.
 
Lichidatorul judiciar a procedat la organizarea de licitații publice săptămânale în vederea valorificarii acestor bunuri conform strategiei aprobată de creditori.
 
La aceste licitații nu s-a prezentat nicio persoană interesată.
 
Față de această situație, lichidatorul judiciar a convocat adunarea creditorilor pentru data de 06 august 2021 în vederea aprobării propunerii de casare a bunurilor din averea Asociației, având în vedere faptul că nu au putut fi valorificat într-o perioadă foarte mare de timp.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Lista completă!
Judecătorii au decis! Mai multe firme din Constanța vor fi radiate din Registrul Comerţului

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii