Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procesul pentru Sfânta împărtășanie continuă, la Judecătoria Constanța

ro

17 Oct, 2020 00:00 2464 Marime text
  • Dosarul actual, înregistrat sub numărul 10324/212/2020, are ca obiect „acțiune în răspundere delictuală“.
  • La prima înfățișare stabilită pe fondul cauzei, ce s-a desfășurat la data de 12 octombrie 2020, magistrații Judecătoriei au decis să amâne procesul.
  • Asociația Solidaritatea pentru Libertatea de Conștiință a cerut în procedura urgentă oprirea Arhiepiscopiei Tomisului și a ÎPS Teodosie de a mai împărtăși credincioși, în contextul epidemiei de coronavirus.


Magistrații Secției civile a Judecătoriei Constanța au analizat, zilele trecute, dosarul în care Asociația Solidaritatea pentru Libertatea de Conștiință a dat în judecată Arhiepiscopia Tomisului și pe ÎPS Teodosie (sub numele de Macedon Teodosie Petrescu) în legătură cu ritualul ortodox al Sfintei Împărtășanii.

La prima înfățișare stabilită pe fondul cauzei, ce s-a desfășurat la data de 12 octombrie 2020, magistrații Judecătoriei au decis să amâne procesul, stabilind următorul termen pe data de 18 ianuarie 2021, de la ora 9.30.

Amintim, legat de acest litigiu, că dosarul are strânsă legătură cu procesul în care Asociația Solidaritatea pentru Libertatea de Conștiință a cerut în procedura urgentă oprirea Arhiepiscopiei Tomisului și a ÎPS Teodosie de a mai împărtăși credincioși, în contextul epidemiei de coronavirus, dacă nu sunt respectate normele sanitare în vigoare.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii