Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:46 18 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proces pentru terenul preluat abuziv de comuniști de la o parohie din Arhiepiscopia Tomisului. Ce s-a întâmplat cu dosarul

ro

24 Apr, 2021 00:00 1047 Marime text
  • Este vorba despre cauza civilă cu numărul 384/118/2021, în care Parohia Ortodoxă Română Adormirea Maicii Domnului II se judecă pentru terenul preluat de statul comunist pentru sistematizarea orașului.
  • Judecătorii Secției civile a Tribunalului au hotărât să amâne cauza pentru data de 29 iunie 2021, până la care se vor depune mai multe documente la dosar.
  • „Parohia se află pe bulevardul Tomis, în zona Dacia și, la sistematizarea orașului, comuniștii au preluat abuziv terenul aflat în proprietatea parohiei“, a precizat preotul Eugen Tănăsescu.
Magistrații Tribunalului Constanța au analizat dosarul în care o parohie din Arhiepiscopia Tomisului a cerut despăgubiri pentru terenul care a fost preluat abuziv în timpul regimului comunist, pentru sistematizarea orașului.
 
Este vorba despre cauza civilă cu numărul 384/118/2021, în care Parohia Ortodoxă Română Adormirea Maicii Domnului II a dat în judecată Statul Român prin Ministerul Finanțelor Publice, Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor, Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților, dar și Ministerul Finanțelor Publice.
 
Judecătorii Secției civile a Tribunalului au hotărât să amâne cauza pentru data de 29 iunie 2021, până la care se vor depune mai multe documente la dosar.
 
Contactat telefonic la mometul înregistrării dosarului la instanță, părintele Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, a declarat pentru ZIUA de Constanța că, la baza procesului stă un teren ce aparținea parohiei și care a fost preluat abuziv în timpul regimului comunist, procedura făcându-se prin instanță.
 
„Este vorba despre o chestiune pur formală, procedura făcându-se prin instanță. Este vorba despre un teren ce se afla în proprietatea parohiei și care a fost preluat abuziv de comuniști. Parohia se află pe bulevardul Tomis, în zona Dacia și, la sistematizarea orașului, comuniștii au preluat abuziv terenul aflat în proprietatea parohiei“, a precizat preotul Eugen Tănăsescu.
 
Totodată, acesta a precizat că nu cunoaște detalii în legătură cu suprafața exactă a terenului în cauză ori cu amplasarea acestuia.
 
Oricare va fi hotărârea Tribunalului Constanța, aceasta va putea fi atacată la instanța superioară.
 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Arhiepiscopia Tomisului „contraatacă“:
Clerul cheamă la bară Municipiul Constanța prin Primar!

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii