Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:25 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proces pentru body-cam-urile Poliției Locale Constanța! Totul s-ar putea decide azi

ro

30 Jan, 2023 12:19 1605 Marime text
Body-cam. Foto cu rol ilustrativ - sursa foto: Poliția Română
 
Dosar cu greutate azi, 30 ianuarie 2023, la Curtea de Apel Constanța!
 
Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, ANSPDCP, a declarat recurs în procesul deschis de Primăria Constanța.
 
Curtea de Apel va deschide azi dosarul și ar putea analiza recursul autorității.
 
Amintim, ANSPDCP a dispus ca „operatorul UAT Municipiul Constanța, reprezentat prin Primar, pentru Direcţia Generală de Poliţie Locală Constanţa, să înceteze orice operaţiune sau set de operaţiuni de prelucrare de date cu caracter personal efectuate prin intermediul sistemelor audio-video de tip body-worn camera şi să şterargă datele cu caracter personal din sistemul de evidenţă a datelor cu caracter personal constituit în acest scop“.
 
Măsura a fost dispusă prin Decizia nr. 3/04.01.2022 a Autorității, fiind însă contestată cu succes (în primă instanță) de către Primăria Constanța.
 
Astăzi, dosarul cu indicativul 509/118/2022, care vizează procesul Primăriei Constanța cu Autoritatea de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal privind camerele din dotarea polițiștilor locali, va fi analizat de Curtea de Apel Constanța.
 
Pe scurt, Autoritatea a declarat recurs împotriva deciziei inițiale a Tribunalului Constanța, care dădea dreptate primăriei.
 
Cazul se află în atenția Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții, iar decizia care va fi luată de această instanță va fi definitivă.
 
Sursa documentare: Portalul Național al Jurisprudenței – www.rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii