Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:19 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proces împotriva primarului Constanței, a city managerului și a municipiului însuși! Judecătorii de la Tribunal au amânat verdictul

ro

30 Nov, 2022 00:00 1631 Marime text
  • Acțiunea este îndreptată împotriva Municipiului Constanța prin Primar, a Primarului Municipiului Constanța, dar și City Managerului Municipiului Constanța, în dosarul înregistrat la Tribunal sub indicativul 2219/118/2022.
  • Cazul a fost deschis de omul de afaceri Sorin Ionuț Barbu, prin compania sa, Seaview Media, acțiunea vizând pretenții și obligația de a face.
Momente intense la Tribunalul Constanța, unde judecătorii trebuie să decidă dacă vor admite sau nu acțiunea formulată de un afacerist din oraș împotriva primarului și a City managerului municipiului!
 
Mai exact, acțiunea este îndreptată împotriva Municipiului Constanța prin Primar, a Primarului Municipiului Constanța, dar și City Managerului Municipiului Constanța, în dosarul înregistrat la Tribunal sub indicativul 2219/118/2022.
 
Așa cum am precizat în edițiile anterioare, cazul a fost deschis de omul de afaceri Sorin Ionuț Barbu, prin compania sa, Seaview Media, acțiunea vizând pretenții și obligația de a face, iar suma solicitată în proces „nefiind mică“, după cum declara afaceristul, contactat de ZIUA de Constanța la momentul înregistrării dosarului la instanță.
 
Judecătorii au analizat pozițiile exprimate în proces și au anunțat inițial că verdictul va fi pronunțat ieri, 29 noiembrie 2022.
 
Totuși, ieri, instanța a amânat din nou pronunțarea, pentru mijlocul lunii decembrie.
 
Oricare va fi hotărârea primei instanțe, ea este supusă recursului, la instanța de control – Curtea de Apel Constanța.
 
Declarațiile afaceristului
 
„Dacă îmi amintesc corect, în acest nou dosar solicităm o sumă de bani de la domnul primar și doamna Ovanesian (nr., Felicia Ovanesian, City manager al Constanței), fiind vorba despre o consecință a dosarului în care a fost anulată definitiv dispoziția 5300 a primarului, dispoziție privind panourile publicitare“, a explicat Sorin Ionuț Barbu, pentru ZIUA de Constanța, la momentul înregistrării dosarului la Tribunal.
 
În continuare, acesta a precizat că „drept consecință a constatării definitive a ilegalității acelei dispoziții, s-a născut acest proces, căci acea dispoziție mi-a cauzat daune și prejudicii pe care acum încerc să le recuperez prin instanță“.
 
„Niște colegi de-ai noștri au făcut o expertiză și s-a ajuns astfel la suma stabilită drept prejudiciu pe care putem să o susținem în instanță. Nu îmi aduc aminte exact suma, dar pot să vă spun că nu este una mică“, a mai precizat Ionuț Barbu.
 
Totodată, acesta a spus că rămâne de văzut ce se va decide în instanță.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
LIVE-VIDEO+TEXT
Consiliul local al municipiului Constanţa, convocat în ședință. Scandal pe tema CT BUS între primar și liderul opoziției! (VIDEO)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii