Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:21 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Chițac, victorios la Judecătoria Constanța în proces cu Finanțele Publice

ro

08 Nov, 2023 14:41 843 Marime text


Primarul Vergil Chițac a câștigat în primă instanță, la Judecătoria Constanța, procesul deschis în contradictoriu cu Finanțele Publice!
 
Magistrații Secției Civile a Judecătoriei Constanța au hotărât să admită contestația la executare formulată de Vergil Chițac, în calitate de contestator.
 
Hotărârea a fost luată în dosarul cu numărul unic 13722/212/2023, înregistrat la Judecătorie la data de 24 mai 2023 și în care părți sunt Vergil Chițac, în calitate de contestator și Agenția Națională de Administrare Fiscală – Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța, în calitate de intimat.
 
După mai multe amânări de pronunțare, instanța a decis ieri, 7 noiembrie 2023, să admită contestația la executare.
 
Iată minuta deciziei instanței:
 
„Solutia pe scurt: Admite contestaţia la executare formulată de contestatorul * în contradictoriu cu intimata *. Anulează somaţia nr. */09.05.2023, titlului executoriu nr. */09.05.2023, precum şi toate actele de executare silită subsecvente emise în cadrul dosarului de executare silită nr. *. Respinge cererea de suspendare a executării silite, ca rămasă fără obiect.
 
Dispune restituirea în favoarea contestatorului a taxei judiciare de timbru în cuantum de 1.000 lei, la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. Respinge cererea contestatorului de obligare a intimatei la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 50 lei, reprezentând taxă judiciară de timbru aferentă cererii de suspendare a executării silite.
 
Stabileşte în sarcina intimatei obligația de a suporta suma de 56 lei, cu titlu de cheltuieli ocazionate de xerocopierea dosarului de executare. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Constanța“
 
Hotărârea Judecătoriei Constanța poate fi atacată în apel în termen de zece zile de la comunicare.
 
Precizăm că am încercat să obținem și punctul de vedere al primarului Vergil Chițac cu privire la acest dosar, iar în acest sens i-am transmis și un mesaj tip SMS.
 
Până la momentul publicării articolului, nu am primit răspuns, însă îl vom publica în cel mai scurt timp după ce ne va fi pus la dispoziție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Știri Constanța azi
Întâlnire primarului Vergil Chițac cu locuitorii străzii Dafinului (FOTO)

 
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii