Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:44 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Chițac, proces contra Casei de Pensii a Ministerului Apărării! Când începe judecata

ro

31 Oct, 2023 17:00 2547 Marime text
  • Cazul a fost înregistrat pe rolul Secției I Civile a Tribunalului la data de 20 septembrie 2023, în materia Asigurări sociale și obiect „recalculare pensie“.
Judecătorii Tribunalului Constanța au stabilit data primei înfățișări în procesul deschis de Vergil Chițac Casei Sectoriale de Pensii a Ministerului Apărării Naționale – Unitatea Militară 02505.
 
Dosarul cu indicativul 6426/118/2023 va fi analizat la data de 5 aprilie 2024 de către judecătorii Secției I Civile a Tribunalului Constanța, în completul Litigii de Muncă 3 (LM3).
 
Cazul a fost înregistrat pe rolul Secției I Civile a Tribunalului la data de 20 septembrie 2023, în materia Asigurări sociale și obiect „recalculare pensie“.
 
Părți în cauză sunt Vergil Chițac, în calitate de reclamant și, respectiv, Casa Sectorială de Pensii a Ministerului Apărării Naționale – Unitatea Militară 02505, în calitate de pârât.
 
Oricare va fi decizia pe care Tribunalul o va lua în cauză, ea va putea fi ulterior atacată la Curtea de Apel Constanța.
 
Primarul Constanței, Vergil Chițac, este contraamiral de flotilă – cu o stea, în rezervă, în Ministerul Apărării Naționale.
 
Decretul privind trecerea sa în rezervă a fost semnat de Președintele Klaus Iohannis la data de 28 ianuarie 2016, urmând ca trecerea în rezervă să aibă loc începând cu data de 1 februarie 2016.
 
În declarația de avere (rectificativă) din 16 iunie 2023, primarul Vergil Chițac menționa la capitolul „Venituri din pensii“ suma de 115.020 de lei, reprezentând pensie MApN, această sumă adăugându-se celei de 131.412 lei menționată ca „indemnizație primar“.
 
Detalii complete despre declarația de avere a primarului Vergil Chițac pot fi accesate în articolul

Declarația de avere a lui Vergil Chițac. Cât de bogat este primarul Constanței? (DOCUMENT)
 
Acum, rămâne de văzut care va fi decizia Tribunalului Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Declarația de avere a lui Vergil Chițac. Cât de bogat este primarul Constanței? (DOCUMENT)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii