Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:04 20 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța, „urecheată“ pentru camerele de supraveghere ale polițiștilor locali. Final de proces

ro

01 Jul, 2022 00:00 795 Marime text
  • În speță, este vorba despre o cerere de anulare a unei decizii a ANSPDCP formulată de UAT Municipiul Constanța, mai exact, Decizia nr. 3/04.01.2022.
  • „Este vorba despre camerele video la purtător, parte din echipamentul polițiștilor locali“, au explicat reprezentanții Primăriei Constanța, pentru ZIUA de Constanța.
  • Judecătorii au rămas în pronunțare și au anunțat că verdictul va fi dat pe 12 iulie 2022.
 
Magistrații Tribunalului Constanța au analizat acțiunea formulată de Municipiul Constanța prin Primar pentru anularea unei decizii a Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.
 
Judecătorii au rămas în pronunțare și au anunțat că verdictul va fi dat pe 12 iulie 2022.
 
În speță, este vorba despre o cerere de anulare a unei decizii a ANSPDCP formulată de UAT Municipiul Constanța, mai exact, Decizia nr. 3/04.01.2022.
 
Amintim, la momentul înregistrării dosarului la instanță, reprezentanții Biroului de Presă al Primăriei Municipiului Constanța au declarat, pentru ZIUA de Constanța, în legătură cu acest proces, faptul că decizia are legătură cu echipamentul polițiștilor locali.
 
„Este vorba despre camerele video la purtător, parte din echipamentul polițiștilor locali“, au explicat reprezentanții Primăriei Constanța.
 
Avertisment de la Supravegherea Datelor
 
În continuare, reprezentanții Primăriei Constanța au explicat că este vorba despre un avertisment aplicat de instituția pentru supravegherea prelucrării datelor cu caracter personal.
 
 
„Inițial, a fost un avertisment cu un set de măsuri, poliția locală le-a implementat conform interpretării DPO aflat în contract cu primăria, ulterior autoritatea a considerat că nu ne-am conformat întocmai și au revenit cu decizia pe care o contestăm“, au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța, pentru ZIUA de Constanța.
 
De asemenea, aceștia au mai precizat că până la soluționarea cauzei, utilizarea camerelor a fost sistată.
 
Dosarul a fost înregistrat pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța la data de 25 ianuarie 2022, având indicativul 509/118/2022.
 
Părți în cauză sunt Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Constanța, în calitate de reclamant, și, respectiv, Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.
 
Obiectul dosarului este reprezentat de „anulare act administrativ Decizia nr. 3/04.01.2022“.
 
Miercuri, 29 iunie 2022, Tribunalul Constanța a judecat cererea Municipiului Constanța prin Primar și instanța a anunțat că verdictul va fi pronunțat în data de 12 iulie.
 
Cazul se află în atenția completului CA8 al Secției de Contencios administrativ și fiscal, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Ciprian Gabriel Butaru.
 
În cauză, oricare va fi decizia Tribunalului Constanța, ea va putea fi atacată la instanța superioară, respectiv Curtea de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Testarea auto a polițiștilor locali, motiv de judecată cu Primarul Municipiului Constanța! Cine a câștigat, în primă instanță (MINUTA + DOCUMENT)
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii