Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:05 27 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța, „mustrată“ din cauza camerelor video folosite de polițiștii locali! S-a ajuns la proces

ro

27 Jan, 2022 00:00 2441 Marime text


Foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța
 
  • UAT Municipiul Constanța a solicitat anularea unei decizii a ANSPDCP, în speță, Decizia nr. 3/04.01.2022.
  • „Inițial, a fost un avertisment cu un set de măsuri, poliția locală le-a implementat conform interpretării DPO aflat în contract cu primăria, ulterior autoritatea a considerat că nu ne-am conformat întocmai și au revenit cu decizia pe care o contestăm“, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța, pentru ZIUA de Constanța.
  • Dosarul a fost înregistrat pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța la data de 25 ianuarie 2022, având indicativul 509/118/2022.
  • Până la soluționarea cauzei, utilizarea camerelor a fost sistată.
 
Proces important pe rolul Tribunalului Constanța, acolo unde Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Constanța a introdus o acțiune pentru anularea unei decizii a Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.
 
Concret, este vorba despre o cerere de anulare a unei decizii a ANSPDCP formulată de UAT Municipiul Constanța, în speță, Decizia nr. 3/04.01.2022.
 
Reprezentanții Biroului de Presă al Primăriei Municipiului Constanța au declarat, pentru ZIUA de Constanța, în legătură cu acest proces, faptul că decizia are legătură cu echipamentul polițiștilor locali.
 
„Este vorba despre camerele video la purtător, parte din echipamentul polițiștilor locali“, au explicat reprezentanții Primăriei Constanța.
 
„Avertisment cu set de măsuri“
 
În continuare, reprezentanții Primăriei Constanța au explicat că este vorba despre un avertisment aplicat de instituția pentru supravegherea prelucrării datelor cu caracter personal.
 

„Inițial, a fost un avertisment cu un set de măsuri, poliția locală le-a implementat conform interpretării DPO aflat în contract cu primăria, ulterior autoritatea a considerat că nu ne-am conformat întocmai și au revenit cu decizia pe care o contestăm“, au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța, pentru ZIUA de Constanța.
 
De asemenea, aceștia au mai precizat că până la soluționarea cauzei, utilizarea camerelor a fost sistată.
 
Cazul, recent înregistrat la Tribunal
 
Dosarul a fost înregistrat pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța la data de 25 ianuarie 2022, având indicativul 509/118/2022.
 
Părți în cauză sunt Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Constanța, în calitate de reclamant, și, respectiv, Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.
 
Obiectul dosarului este reprezentat de „anulare act administrativ Decizia nr. 3/04.01.2022“.
 
Până la acest moment, nu a fost stabilită încă data primei înfățișări, dosarul fiind în etapa procedurii prealabile stabilirii primului termen.
 
De asemenea, facem precizarea că, indiferent care va fi decizia Tribunalului Constanța, aceasta va putea fi atacată la Curtea de Apel Constanța de către părțile ce se declară nemulțumite.
 
Sursa info: Portalul Instanțelor de Judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
„Îmbogățire fără justă cauză“, la intrare în Mamaia – spune Municipiul Constanța prin Primar! Cine sunt afaceriștii dați în judecată. Răspunsul instanței
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii