Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța a mers cu temele nefăcute la Tribunal S-a amânat cauza în care se cere anularea deciziei care a condus la închiderea gropii de gunoi de la Poarta 9 !

ro

17 Mar, 2023 11:08 1110 Marime text


Magistrații de la Tribunalul Constanța, secția de contencios administrativ și fiscal au amânat pentru 27.04.2023 judecata în dosarul nr.65/118/2023 în care Primăria Constanța solicită anularea notei de constatare nr.868/01.11.2022 emisă de Garda Națională de Mediu - Comisariatul Județean Constanța.

La termenul din 16 martie a.c, complet CA18 a amânat cauza pentru soluţionarea excepţiei netimbrării acţiunii, excepţie invocată din oficiu de instanţă. Mai exact, pentru ca reclamantul să achite taxa judiciară de timbru în cuantum de 50 lei.

Municipiul Constanța prin Primar a cerut anularea hotărarea Gărzii de Mediu de închiderii a gropii de gunoi de la Poarta 9 din portul Constanţa dar și amenda de 100.000 de lei primită de municipalitate.

Vă reamintim, la sfârșitul anului trecut,  Primăria Constanța a pierdut pe fond procesul prin care a cerut suspendarea executării aceleiași hotărâri a Gărzii de Mediu de închiderii a gropii de gunoi de la Poarta 9 din portul Constanţa dar și amenda primită, potrivit .
Portalului Național al Jurisprudenței - http://www.rejust.ro.

În luna noiembrie 2022, în urma verificărilor desfășurate de comisarii din cadrul Gărzii de Mediu s-a dispus sistarea operațiunilor de depozitare a deșeurilor pe amplasamentul situat în municipiul Constanța, incinta Port, Poarta 9.

Şeful Gărzii de Mediu Constanța, Steluța Popescu, a declarat la acel moment că groapa de gunoi din Port care a fost închisă nu era supravegheată și nu se monitorizau cantitățile și tipurile de deșeuri aduse în acest loc.
 
Deşi aici ar fi trebuit depozitate doar resturi din construcţii, comisarii de mediu au găsit şi deşeuri menajere, mare parte din ele îngropate în pământ, inclusiv bucăți din asfaltul decopertat în cadrul lucrărilor de reabilitare a bulevardelor din municipiul Constanța.



Citește și:

Cum au deliberat magistrații de la Tribunalul Constanța? Primăria Constanța pierde procesul cu Garda de Mediu! Groapa de gunoi de la Poarta 9 rămâne închisă

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii