Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:33 22 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanţa a făcut apel la soluţia dată de Tribunalul Constanţa. Fostul viceprimar Gabi Stan are o factură neplătită

ro

20 Jul, 2019 00:00 527 Marime text

Primăria Constanţa a înregistrat în ianuarie, la Tribunalul Constanţa, dosarul 302/118/2019 privind acţiunea în răspundere patrimonială. Tribunalul a respins la data de 3 iunie 2019 cererea de chemare în judecată formulată de municipalitate, iar la începutul lunii iulie, primăria a formulat apel. 

Pârât în dosar este Gabriel Stan, fostul viceprimar al municipiului Constanţa, iar reclamant, Primăria Constanţa şi Municipiul Constanţa, prin Primar. Fostul primar datorează municipalităţii, adică bugetului public al Constanţei, suma de 4.000 de lei. Banii provin dintr-o factură telefonică a abonamentului utilizat de Stan în perioada în care era viceprimar, abonament pentru care s-au înregistrat depăşiri faţă de bugetul alocat.
Reprezentanţii municipalităţii au susţinut că au încercat recuperarea soldului prin notificarea fostului viceprimar, însă nu s-a reuşit acest lucru, motiv pentru care au fost nevoiţi să se îndrepte către instanţă.

Contactat telefonic în ianuarie, Gabriel Stan a precizat iniţial că nu-l interesează şi că nu doreşte să facă declaraţii, pentru că nu mai este o persoană publică. După ce a aflat despre ce este vorba, Stan a afirmat că nu ştia că datorează aceşti bani municipalităţii. „Nu am primit nicio somaţie, ce-i drept, eu m-am mutat între timp la altă adresă, acum aflu despre această situaţie. Aştept o hârtie oficială, din care să reiasă că am de achitat această sumă şi o voi plăti, nu este o problemă”, a spus Gabriel Stan. Fostul viceprimar crede că datoria s-ar fi acumulat din cauza utilizării roaming-ului în afara ţării.

Așa cum arătam în edițiile anterioare, în 2016, PSD Constanţa a făcut sesizare la Prefectură privind faptul că Gabriel Stan, încă viceprimar al Constanţei la acea dată, şi-a pierdut calitatea de membru de partid. Instituţia Prefectului a luat act de această sesizare şi a decis încetarea mandatului consiliului local Gabriel Stan. Acesta a fost exclus din partid pe 14 decembrie 2015, după adoptarea Codului de Etică şi Conduită adoptat de PSD, urmare a faptului că DNA anunţase la data de 9 decembrie 2015 trimiterea sa în judecată alături de Radu Mazăre.

Prefectul Judeţului Constanţa de la acea vreme, Constantin Ion, a emis Ordinul nr. 66/2016, prin care s-a constatat încetarea de drept a mandatului de consilier local al lui Gabriel-Marius Stan din cadrul Consiliului Local al Municipiului Constanţa. Reamintim că Florin Serghei, membru al PC la momentul alegerilor din 2012, care a candidat pe listele USL, l-a înlocuit în funcţie pe Stan.
  

Ti-a placut articolul?

Comentarii