Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:39 19 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima condamnare după tragedia din Mamaia, în zona hotelului Splendid, din octombrie 2019 (video)

ro

01 Feb, 2021 00:00 901 Marime text
  • Șoferul, la trecerea de pietoni din dreptul hotelului Splendid, nu a acordat prioritate de trecere și a accidentat un pieton, care se afla în traversarea drumului, pe trecere.

În seara zilei de 08 octombrie 2019, în stațiunea Mamaia, zona hotelului Splendid, a avut loc un accident rutier soldat cu decesul unui bărbat (pieton).
 
Recent, Judecătoria Constanța, în primă instanță, a decis condamnarea șoferului, de 54 de ani, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă.
 
Hotărârea judecătoriei a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
În actul de sesizare a instanței, procurorii arată că la data de 08 octombrie 2019, în jurul orelor 21.55, a condus autoturismul marca Dacia, în Stațiunea Mamaia, iar la trecerea de pietoni din dreptul hotelului Splendid, nu a acordat prioritate de trecere și a accidentat un pieton, care se afla în traversarea drumului, pe trecerea de pietoni.
 
Victima a decedat la data de 11 octombrie 2019, ca urmare a leziunilor suferite.
 
„Fiind dovedită existența faptei, elementele constitutive ale infracțiunii precum și săvârșirea acesteia de către inculpat, instanța urmează să antreneze răspunderea penală a acestuia, apreciind că scopul preventiv educativ al sancțiunii penale poate fi atins prin aplicarea unei pedepse în limitele prevăzute de lege, reduse cu o treime potrivit art. 396 alin. 10 C.p.p., urmând să stabilească în sarcina inculpatului pedeapsa de 2 ani închisoare“, conform deciziei.
 
„Având în vedere criteriile generale de individualizare mai sus analizate, instanța apreciază că scopul și îndeplinirea funcțiilor de constrângere, de exemplaritate și de reeducare ale pedepsei, în sensul respectului datorat valorilor sociale ocrotite de lege, poate avea loc si fără privare de libertate, dând posibilitatea inculpatului să reflecteze asupra propriului comportament raportat la relatiile sociale pe care a înteles să le încalce prin săvârșirea infractiunilor, astfel că va dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere și va stabili un termen de supraveghere de 2 ani“, se mai arată în motivarea judecătărilor, conform rolii.ro. 
 
Pe lângă decizia de condamnare, Judecătoria Constanța a dispus acordarea sumei de aproximativ 50.000 de euro cu titlul de daune morale.

 
Video

 
 
Citește și
 
Retrospectiva condamnărilor pentru ucidere din culpă date de judecătorii din Constanța în 2020

Medic anestezist din Constanța, acuzat de moartea unei paciente. S-a stabilit un nou termen în instanță

 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii