Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:38 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectura Constanța a reclarat recurs după ce a piedut pe fond procesul cu doctorița Cîrjaliu care ridică un imobil în Palazu Mare

ro

27 Mar, 2023 00:00 1500 Marime text
  • Prefectura Constanța a vrut să obțină prin intermediul magistraților tutelă administrativă pentru anulare act administrativ, suspendare unor acte cu caracter urbanistic obținute de  medicul psihiatru Diana Cîrjaliu Meliu care vrea ridicarea un imobil în cartierul Palazu Mare
  • Aceasta a primit anul trecut undă verde de la Primăria Constanța pentru a construi o casă pe strada Prelungirea Alexandru Sahia
  • Este vorba despre o locuință unifamilială cu regim de înălțime S+P+2E pe terenul pe care îl deține din 2003
 

Prefectura Constanța a vrut să suspende prin intermediul instanțelor judecătorești o serie acte urbanistice obținute de medicul psihiatru Diana Cîrjaliu Meliu de la Primăria Constanța.

Este vorba despre certificatul de urbanism nr.1917/2020 și autorizația de construire nr. 1.609/2020 în baza cărora Diana Cîrjaliu Meliu ridică un imobil în cartierul Palazu Mare, pe strada Prelungirea Alexandru Sahia nr.22.

Lcuința unifamilială are regim de înălțime S+P+2E.

Terenul cu o suprafață de 860mp este deținut de familia Cîrjaliu Meliu din 2003.

În dosar, pe lângă beneficiarii construcției și primarul municipiului Constanța are calitatea de pârât.

La instanța de fond, magistrații de la Tribunalul Constanța au decis să respingă cererea formulată de Instituția Prefectului județului Constanța.
Iată soluția pe scurt: „Respinge cererea formulată de către reclamantul Instituția Prefectului Județului Constanța, în contradictoriu cu pârâții primarul municipiului Constanța, Cîrjaliu Meliu Diana și Cîrjaliu Meliu Liviu, ca nefondata. Obliga reclamantul la plata cheltuielilor de judecată către pârâtul Primarul municipiului Constanța în sumă de 4.046 lei (onorariu avocat). Obligă reclamantul la plata cheltuielilor de judecată către pârâții Cîrjaliu Meliu Diana și Cîrjaliu Meliu Liviu, în sumă de 9.000 lei (onorariu avocat și onorariu expert). Cu recurs în 15 zile de la comunicare”.

Pe portalul instanțelor, soluția apare ca fiind pronunțată în data de 03.11.2022, prin punerea la dispoziția părților, prin mijlocirea grefei instanței.

Tot pe portal, recursul Instituției Prefectului județului Constanța la soluția de mai sus a fost înregistrat pe 20.03.2023.

Judecătorii de la Curtea de Apel nu au stabilit deocamdată un termen pentru judecarea apelului.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Instituția Prefectului județului Constanța pierde procesul cu primarul municipiului Constanța și cu medicul Diana Cârjaliu. Decizia nu este definitivă!

Magistrații de la Tribunal au decis conexarea dosarelor. Prefectura vrea să anuleze autorizația pentru un imobil pe care îl construiește un celebru medic constănțean
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii