Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:09 27 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul județului Constanța a câștigat procesul cu primarul comunei Ciobanu Edilul ar fi numit secretar general o persoană care nu îndeplinea condițiile legale!

ro

04 Apr, 2023 00:00 1799 Marime text
  • Obiectul dosarului a fost obținerea tutelă administrativă pe dispoziția nr.76/13.05.2022 emisă de primarul comunei Ciobanu, Tudorel Gurgu
  • Magistrații de la Tribunal au anulat dispoziţia nr. 76/13.05.2022 privind exercitarea cu caracter temporar a unei funcţii publice de secretar general al comunei Ciobanu de către Nădrag Nicoleta
  • Primarul comunei Ciobanu poate formula recurs în termen de 15 zile

 
Magistrații de la Tribunalul Constanța, secția contencios administrativ și fiscal s-au pronunțat în dosarul nr.5475/118/2022.

Obiectul dosarului a fost obținerea tutelă administrativă pe dispoziția nr.76/13.05.2022 emisă de primarul PSD al comunei Ciobanu, Tudorel Gurgu.

La termenul din 31 martie a.c, complet: CA6 a Tribunalului Constanța a admis cererea formulată de Prefectura Constanța.

Iată soluția pe scurt: „Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Prefectul județului Constanța în contradictoriu cu pârâtul primarul comunei Ciobanu.

Anulează dispoziţia nr. 76/13.05.2022 privind exercitarea cu caracter temporar a unei funcţii publice de secretar general al comunei Ciobanu de către Nădrag Nicoleta emisă de pârât. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a se depune la Tribunalul Constanţa-Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal".

Silviu Coșa, prefectul județului Constanța a explicat pentru ZIUA de Constanța obiectivul procesului.

„Concursul pentru postul de secretar al comunei Ciobanu s-a organizat cu nerespectarea legii, aspect sesizat și de Agenția Națională a Funcționarilor Publici. Ulterior, primarul comunei a numit prin dispoziție în funcția de secretar general o persoană care nu îndeplinea condițiile legale", a spus Coșa.

Primarul comunei Ciobanu, Tudorel Gurgu poate formula recurs în termen de 15 zile.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Prefectura Constanța cheamă în judecată Ministerul Devoltării și Administrației. Se cere anularea parțială a unui normativ care vizează autorizaţiile de construire!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii