Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:52 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poveste desprinsă din filme, la Constanța! Un bărbat și-a dat în judecată fosta soție și a câștigat 50.000 lei, daune morale

ro

08 May, 2021 00:00 5119 Marime text
  • Încă de la început, facem mențiunea că pentru a proteja identitățile și intimitatea părților implicate în acest dosar, nu vom publica numele reale ale persoanelor vizate și nici alte date care ar putea conduce la identificarea acestora.
Magistrații din cadrul Secției Civile din Judecătoria Constanța au fost investiți să soluționeze o cerere de chemare în judecată mai puțin obișnuită! Un bărbat și-a acționat în instanța fosta soție, căreia i-a solicitat suma de 50.000 de lei, cu titlul de daune morale, pentru că, susține el, a fost ar fi fost înșelat de pârâtă. Ieri, Judecătoria Constanța a admis cererea bărbatului și a decis ca fosta soție să-i achite 50.000 de lei, cu titlul de daune morale.   
 

Oficial

 
Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanța în luna ianuarie 2021, având ca obiect „actiune în răspundere delictuală/pretenții“.
 
După mai multe termene de judecată, ieri, Judecătoria Constanța a admis cererea de chemare în judecată formulată de către reclamant în contradictoriu cu pârâta.
 
Pe cale de consecință, instanța a dispus obligarea pârâtei la plata către reclamant a sumei de 50.000 lei, reprezentând daune morale.
 
Mai mult, femeia a fost obligată să-i plătească fostului iubit cheltuielile de judecată.
 
Decizia Judecătoriei Constanța nu este definitivă, ea putând fi contestată la Tribunalul Constanța.
 
În motivare, reclamantul a arătat că a fost căsătorit cu pârâta timp de aproximativ zece ani și că, în urmă cu trei ani, a aflat că a fost înșelat de fosta parteneră de viață, care a dat naștere unui copil pe care el l-a recunoscut ca fiind al lui.
 
Conform datelor oficiale, reclamantul a mai arătat că fapta ilicită a pârâtei constă în ascunderea faptului că acel copil este al altui bărbat, situație de care a profitat material și moral, producându-i un prejudiciu moral imposibil de reparat, că fapta ilicită a fost săvârșită cu vinovăție de către pârâtă, întrucât aceasta a cunoscut foarte bine încă de la conceperea copilului că tatăl minorei este altă persoană și totuși, la scurt timp după concepere a inițiat relația cu el spunându-i că vor avea un copil.
 
În apărarea sa, pârâta a solicitat respingerea cererii, ca neîntemeiată, precizând totodată nu există o faptă ilicită întrucât nu a mințit reclamantul și că nu se face vinovată de săvârșirea unei presupuse fapte ilicite.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și
 
Daune morale de 5.000 de euro, pentru un elev din Constanța

Infecții nosocomiale
Spitalul Municipal Medgidia, dat în judecată pentru daune morale de 100.000 de euro


Un bărbat din Constanța, obligat să-i achite daune morale unei vecine! De la ce a pornit totul
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii