Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:48 24 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţistul rutier Bogdan Romulus Lazăr, condamnat pentru luare de mită. Dosarul, la Curtea de Apel

ro

23 Feb, 2017 00:00 1079 Marime text
Tribunalul Constanţa a dispus condamnarea lui Bogdan Romulus Lazăr, poliţist rutier la Poliţia Oraş Cernavodă, la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru luare de mită.
 
Decizia a fost luată de judecătorul Lucian Lică, din Tribunalul Constanţa.
 
Poliţistul a fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Primăriei Oraşului Cernavodă sau la Direcţia de Asistenţă Socială - Cămin Persoane Vârstnice - Cernavodă. Instanţa a constatat că „suma de 50 de euro pusă la dispoziţia denunţătorului de organele judiciare prin procesul-verbal (…) a fost recuperată cu ocazia flagrantului“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Amintim că, în data de 8 iulie 2016, agentul-şef adjunct de poliţie Lazăr l-ar fi oprit pentru control pe un bărbat care circula cu maşina personală ce ar fi avut folii autocolante pe geamurile din faţă. Se pare că Lazăr nu ar fi luat nicio măsură, ar fi pretins suma de 50 de euro şi i-ar fi cerut să îl caute într-o altă zi pentru a-i da banii. Şoferul ar fi reclamat fapta agentului de poliţie la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) - Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa. Ofiţerii DGA l-ar fi prins în flagrant pe poliţist în timp ce ar fi primit suma de 50 de euro de la denunţător.
 
Nemulţumit de decizia judecătorului Lucian Lică, poliţistul a atacat sentinţa la Curtea de Apel Constanţa. Primul termen a fost stabilit pentru data de 30 martie.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii