Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:35 16 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poate formula recurs. Primăria Constanța, învinsă într-un dosar de răspundere patrimonială în fața fostului șef de la Confort Urban

ro

13 Mar, 2021 00:00 1776 Marime text
  • Magistrații Tribunalului Constanța de la secția de contencios administrativ și fiscal s-au pronunțat în această săptămână în dosarul nr. 7168/118/2019* având ca obiect un litigiu privind funcţionarii publici
  • În dosar, municipiul Constanța prin primar și primarul municipiului Constanța l-au chemat în judecată pe fostul director general al Confort Urban SRL, Viorel Cristinel Farcaș
  • Magistrații de la CA12 au admis excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune


Magistrații Tribunalului Constanța de la secția de contencios administrativ și fiscal s-au pronunțat în această săptămână în dosarul nr. 7168/118/2019* având ca obiect un litigiu privind funcţionarii publici (Legea Nr.188/1999.

Municipiul Constanța prin primar și primarul municipiului Constanța l-au chemat în judecată pe fostul director general al Confort Urban SRL, Viorel Cristinel Farcaș.
La termenul din 11 martie a.c, magistrații de la CA12 au decis: admite excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune. Respinge cererea, ca prescrisă. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, recurs ce va fi depus la Tribunalul Constanța. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părților prin mijlocirea grefei instanţei".
 

În 2017 a încheiat acord de recunoaștere a vinovăției cu DNA

Vă reaminim, în acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat în 2017 de Farcaș și procurorii DNA, aceștia din urmă au reţinut următoarea stare de fapt: "În perioada 27 iunie - 19 noiembrie 2014, inculpatul Cristinel Viorel Farcaş, în calitate de director general al SC Confort Urban SRL Constanţa, a solicitat administratorului delegat al unei societăţi comerciale (ce deţinea în acelaşi timp şi o funcţie de execuţie în cadrul SC Confort Urban SRL Constanţa) să achiziţioneze un autovehicul marca Porsche Macan S pe care să-l pună la dispoziţia inculpatului, lucru pe care acesta l-a şi făcut. Autoturismul respectiv, în valoare de 425.160,50 de lei cu TVA (aproximativ 95.000 de euro cu TVA), a fost pus la dispoziţia inculpatului cu titlu de folos necuvenit, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu ale acestuia din urmă, respectiv atribuirea şi derularea în bune condiţii a unui acord-cadru privind servicii de transport rutier şi închiriere utilaje încheiat cu societatea respectivă (vizarea facturilor emise de societatea prestatoare şi semnarea ordinelor de plată către prestator în perioada ianuarie 2015 - decembrie 2016).
Autovehiculul a fost folosit gratuit, exclusiv şi permanent de inculpatul Cristinel Viorel Farcaş şi soţia sa, din data de 19 noiembrie 2014 până la data de 17 martie 2016, când administratorul de drept al firmei l-a vândut fictiv soţiei inculpatului.
De menţionat este faptul că administratorul delegat al firmei respective a fost nevoit să dea curs solicitării inculpatului şi să acţioneze contrar obligaţiei de a îndeplini acte în interesul societăţii pe care o reprezenta, fiind constrâns moral de posibilitatea pierderii locului de muncă.
Tot în 2017, în prezenţa apărătorului ales, inculpatul Cristinel Viorel Farcaş a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei reţinute în sarcina sa, că acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu aplicarea următoarei pedepse şi a modalităţii de executare a acesteia, respectiv trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de patru ani şi interzicerea, pe o perioadă de doi ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a dreptului de a desfăşura o activitate de conducere în cadrul SC Confort Urban SRL şi pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare a drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat.
 

Farcaș contruiește un imobil de 3 etaje

Primăria Constanța a emis la data de 19 februarie a.c. un certificat de urbanism , în vederea realizării obiectivului de investiții imobil de trei etaje pe strada Belvedere nr.1 din municipiul Constanța. Investiția aparține fostului director al Confort Urban, Cristinel Viorel Farcaş.Citește și:

ANI Avere nejustificată pentru un fost director în cadrul unei societăți comerciale la care Primăria Constanța este acționar majoritar sau semnificativ

Confort Urban SRL şi-a chemat la judecată doi foşti directori. Procesul, suspendat
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii