Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:07 12 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții la Năvodari, într-un dosar de trafic de droguri! Prima condamnare

ro

05 Apr, 2021 00:00 568 Marime text
  • Dosarul a fost înregistrat la DIICOT - Serviciul Teritorial Constanța, iar din investigațiile efectuate în cauză a rezultat că mai multe persoane, care locuiau în orașul Năvodari, erau implicate în operațiuni ilegale cu droguri și produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Un tânăr, de 25 de ani, din Năvodari, a fost condamnat de Tribunalul Constanța la cinci ani şi nouă luni de închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc si de mare risc și efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Decizia Tribunalului Constanța a contestată la Curtea de Apel Constanța. Primul termen în apel a fost stabilit pentru data de 27 mai 2021.
 
Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă.  
 
Conform DIICOT, inculpatul este suspectat că, la data de 21 iulie 2020, a deținut, fără drept, în imobilul situat în Năvodari, în scopul punerii în circulație, cantitatea totală de 5,903 grame cannabis și 36 comprimate conținând ca substanță activă MDMA.
 
Totodată, s-a reținut că a deținut, fără drept, în imobilul situat în Năvodari, în scopul punerii în circulație, cantitatea totală de 22,9 grame MDMB-4en-PINACA, faptă care întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

A recunoscut


De precizat că inculpatul a solicitat judecarea sa în procedura recunoașterii vinovăției, cererea sa fiind admisă.
 
Dosarul a fost înregistrat la DIICOT - Serviciul Teritorial Constanța, iar din investigațiile efectuate în cauză a rezultat că mai multe persoane, care locuiau în orașul Năvodari, erau implicate în operațiuni ilegale cu droguri și produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Filaj

Pentru obținerea de date și informații, despre activitatea infracțională care făcea obiectul investigațiilor în această cauză, s-a solicitat judecătorului de drepturi și libertăți încuviințarea unor măsuri de supraveghere tehnică față de persoanele despre care exista bănuiala că erau implicate în operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, una dintre aceste persoane fiind inculpatul din prezenta cauză.
 

Verde pentru percheziție

 
În urma datelor si informațiilor obținute din investiqatiile efectuate, dar si din punerea în aplicare a măsurilor de supraveghere tehnică în dosar (...) s-a solicitat judecătorului de drepturi și libertăți, la data de 20.07.2020, încuviințarea efectuării unor percheziții domiciliare la adresele la care locuiau persoanele despre s-a conturat suspiciunea rezonabilă că erau într-adevăr implicate în operațiuni ilegale cu droguri și produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.
 
Citește și:
 

Percheziții în Constanța! Video
Un tânăr arestat preventiv. Alți doi arestați la domiciliu. Date din ancheta DIICOT


 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii