Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:32 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii la Constanţa! Medicul Carmen Lăcureanu, printre arestaţi. Azi se ia decizia finală

ro

01 Feb, 2017 00:00 3334 Marime text
Judecătoarea Doiniţa Luminiţa Niţu, din Curtea de Apel Bucureşti, va analiza, azi, cererile de eliberare din arest formulate de cele şase persoane arestate săptămâna trecută, la finele unor percheziţii derulate în mai multe judeţe din ţară, printre care şi Constanţa.
 
Pe data de 25 ianuarie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, au efectuat şapte percheziţii la domiciliile unor persoane (medic, asistenţi medicali şi farmacişti) bănuite de înşelăciune, spălare a banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fraudă informatică, fals şi complicitate la fals intelectual, uz de fals şi complicitate la înşelăciune.
 
„În vederea documentării activităţii infracţionale, administrării probatoriului şi recuperării prejudiciilor, în urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate înscrisuri, calculatoare şi sume de bani. Din datele existente în cauză, rezultă că, în perioada 2010 - 2014, un medic de familie, asistenţi medicali şi farmacişti au emis, respectiv completat în fals mai multe mii de reţete pentru medicamente compensate care au fost decontate de Casa Judeţeană de Sănătate Ialomiţa, prejudiciul corespunzător celor 4.508 reţete expertizate până în prezent fiind de 666.897,99 de lei“, conform Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa.
 
Pe data de 26 ianuarie, Tribunalul Ialomiţa a dispus arestarea preventivă a următoarelor persoane: Lăcureanu Carmen, medic, Pandrea MarianaSorescu Pandrea CristianIordache DanielaRusu Verginia şi Iacob Mihaela Elena, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 26.01.2017 şi până la data de 24.02.2017, inclusiv.
 
Toţi cei arestaţi de Tribunalul Ialomiţa au atacat mandatele, la Curtea de Apel Bucureşti. Decizia finală va fi luată azi de judecătoarea Doiniţa Luminiţa Niţu, din Curtea de Apel Bucureşti.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii