Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:00 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții într-un hotel. Două persoane sunt cercetate pentru proxenetism

ro

20 Nov, 2019 10:32 1699 Marime text
Aproape 50 de polițiști au descins ieri, într-un hotel din Bistrița. Două persoane au fost reținute pentru 24 de ore, fiind bănuite de comiterea infracțiunii de proxenetism.
 
Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, la data de 19 februarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale s-au sesizat din oficiu și au efectuat cercetări într-un dosar penal întocmit pentru comiterea infracțiunii de proxenetism.
 
Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că un bărbat de 61 ani, din Bistrița, în calitate de administrator al unui hotel din Bistrița, ar fi înlesnit practicarea prostituției, prin punerea la dispoziție a camerelor hotelului unor femei care practică prostituția, fără a le înregistra în registrul de evidență a persoanelor cazate.
 
Totodată, în cursul anului 2019, o femeie în vârstă de 55 ani, în calitate de director al aceluiași hotel, ar fi tolerat și facilitat practicarea prostituției în incinta unității de cazare, în sensul că ar fi instruit recepționerii cu privire la tarifele practicate și nu ar fi denunțat practicarea prostituției în incinta hotelului către autorități.
 
În cadrul cercetărilor efectuate pentru documentarea activității infracționale, ieri, 19 noiembrie, polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale, de la Investigarea Criminalității Economice, Criminalistic și Acțiuni Speciale au efectuat percheziții în hotel. Astfel, au ridicat mai multe înscrisuri cu valoare probatorie. Tot la percheziții, au mai fost depistate două persoane care se aflau sub influența substanțelor psihoactive, fapt confirmat în urma testării cu aparatul Drug Test. A fost întocmit dosar penal care a fost înaintat către D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud.
 
Au fost conduse la sediul inspectoratului, pentru audieri, 25 persoane. Polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a bărbatului de 61 de ani și femeii de 55 de ani, cercetați pentru proxenetism, iar în cursul acestei zile vor fi prezentați instanței, cu propunere de arestare preventivă.
 
Totodată, în ceea ce privește persoana juridică, polițiștii urmează a propune instanței măsura preventivă a suspendării activității. Cercetările continuă de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale. Activitățile desfășurate au beneficiat de suportul operațional al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii