Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții în Mangalia și în Agigea! Procurorii anunță finalul anchetei

ro

18 Aug, 2021 00:00 2571 Marime text
  • Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.
 
Final de anchetă în cazul perchezițiilor domiciliare desfășurat la începutul lunii iunie 2021, în comuna Agigea și municipiul Mangalia!
 
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța - Serviciul Antidrog, sub coordonarea procuroriilor DIICOT Constanța, au dispus trimiterea în judecată a șase persoane. 
 
Dosarul a fost trimis spre soluționare Tribunalului Constanța.   
 
Amintim că la începutul lunii iunie 2020, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța - Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - S.T. Constanța, au pus în aplicare șase mandate de percheziție domiciliară, în comuna Agigea și municipiul Mangalia.
 
În urma cercetărilor desfășurate într-un dosar penal, care vizează săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc, polițiștii de combatere a criminalității organizate au efectuat șase percheziții domiciliare.
 
Au fost vizate persoane bănuite că ar fi constituit un grup infracțional organizat, în luna ianuarie 2021, în scopul comercializării de cannabis, ecstasy și amfetamină, în județul Constanța.
 
În urma acțiunii, polițiștii au ridicat, în vederea indisponibilizării, cannabis, semințe cu THC, tulpini mărunțite de cannabis, 3 cântare de precizie, 2 grindere, 6 telefoane mobile, 320 de lei, un pistol cu gaze supus autorizării și 2 cartușe.
 
 Recent, Tribunalul a „constatat legalitatea și temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatului Abrudan Alex Daniel, constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpata Anghel Andreea Cristina şi constată legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar faţă de inculpaţii Aborsoae Dorina, Petcuci Lucian Constantin, Mușulete Marian şi Abrudan Cristian Marian. Menţine măsura arestării preventive a inculpatului Abrudan Alex Daniel şi menţine măsura arestului la domiciliu faţă de inculpata Anghel Andreea Cristina, urmând a fi verificat atât arestul preventiv cât şi arestul la domiciliu cel mai târziu până la data de 24.08.2021, inclusiv. Menţine măsura controlului judiciar a inculpaţilor: Aborsoae Dorina, Petcuci Lucian Constantin, Mușulete Marian şi Abrudan Cristian Marian urmând a fi verificată cel mai târziu până la data de 23.09.2021, inclusiv. Admite cererea de revocare control judiciar formulată de inculpata Costea Octavia Mariana“.
 
Potrivit DIICOT, tot în prezenta cauză a fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de patru persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat, una dintre acestea fiind cercetată și pentru comiterea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.
 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.
 
La activități au participat și jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Tulcea. Acte sexuale înregistrate și distribuite în mediul online. Decizie definitivă la Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii