Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:28 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii în mai multe judeţe din ţară, între care şi Constanţa, într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciu uriaş

ro

17 May, 2018 09:03 1761 Marime text
La această oră, Poliția Română desfășoară o acțiune pe raza a 6 județe și în Capitală, în cadrul căreia sunt efectuate 30 de percheziții la persoane și firme bănuite de crearea unui prejudiciu 20.000.000 de lei, prin evaziune fiscală, cu mărfuri importate din China.
 
În această dimineață, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din Inspectoratul General al Poliţiei Române, cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, efectuează 30 percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Arad, Brașov, Călărași, Constanța, Dolj și Ilfov, într-un dosar penal, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.
 
Sunt vizate locuințele unor persoane bănuite că ar coordona o activitate infracțională, precum și sediile sau punctele de lucru ale 13 societăți comerciale.
 
Polițiștii efectuează verificări financiar – contabile, împreună cu specialiștii din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală.
 
Din investigații a reieșit că, în perioada 2015-2017, persoanele vizate ar fi săvârșit infracțiuni de evaziune fiscală, în urma valorificării, pe teritoriul României, a unor mărfuri importate din China (electronice și accesorii gsm, produse de uz casnic și accesorii, jucării, îmbrăcăminte). Acestea ar fi folosit, pentru a se sustrage de la plata obligațiilor fiscale, facturi ce nu au la bază operațiuni reale, care ar fi fost derulate cu mai multe societăți comerciale de tip fantomă.
 
Conturile bancare ale acestor firme fantomă ar fi fost utilizate pentru efectuarea de operațiuni de schimb valutar a banilor obținuți din vânzări și pentru transferul acestora către societăți din China, cu care, în realitate, nu erau derulate operațiuni de import pentru mărfurile comercializate.
 
Prin activitatea infracțională, s-a creat un prejudiciu bugetului de stat de peste 20.000.000 de lei.
 
În cauză, sunt puse în aplicare 6 mandate de aducere pe numele persoanelor bănuite, pentru audieri.
 
În acțiune sunt angrenați polițiști cu atribuții de investigare a criminalității economice din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și din județele Arad, Brașov, Călărași, Constanța, Dolj și Ilfov, precum și luptători S.I.A.S..
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii