Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:47 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții DIICOT Arestare la Tribunalul Constanța!

ro

21 Sep, 2023 11:08 1407 Marime text



Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.– Serviciul Teritorial Constanța, au efectuat percheziții domiciliare, la un bărbat, de 26 de ani, bănuit de trafic de droguri de mare risc.
 
Acesta a fost prins în flagrant delict, la scurt timp după ce ar fi vândut aproximativ 18 grame de drog de mare risc (3-CMC), în schimbul a 5.000 de lei.
 
În urma efectuării perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate peste 140 de grame de droguri de mare risc (3-CMC), aproximativ 4.000 de lei, un telefon mobil și un laptop.
 
Din cercetările efectuate a rezultat că bărbatul ar fi deținut și comercializat, în mod repetat,  în cursul lunii septembrie 2023, pe perioada desfășurării unui festival de muzică organizat în staţiunea Mamaia, judeţul Constanța, droguri de mare risc (3-CMC), cu sume cuprinse între 800 și 5.000 de lei.
 
Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.
 
Oficial!
 

Solutia pe scurt: În baza art. 224 C. proc. pen., art.223 alin. 2 teza a -II- a din C. proc. pen. rap. la art. 202 din C. proc. pen., admite propunerea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanta. Dispune arestarea preventivă a inculpatului cercetat sub aspectul săvârsirii infractiunii de trafic de droguri de mare risc, în mod continuat, prev. de art. 2 alin.1 si 2 din Legea 143/2000, cu aplic. art. 35 alin.1 Cod penal, pe o perioadă de 30 zile, cu începere de la data de 20.09.2023 si până la data de 19.10.2023 inclusiv. In baza art. 230 C.p.p., dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului. În baza art. 275 alin. 3 c.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. (...) Cu drept de contestatie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronuntată prin punerea hotărârii la dispozitia părtilor si a procurorului prin mijlocirea grefei instante, conform art. 405 alin. 1 cod procedură penală.

 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
 
La acțiune au participat jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța.
 
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
DIICOT, acțiune fulger în Tulcea! Elevi arestați într-un dosar de trafic de droguri de risc
 
Este oficial!
Camelia Mădălina Hira a fost numită procuror șef al DIICOT Constanța!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii