Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:37 16 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru tineri din Constanţa, specialişti în furt calificat. Au spart apartamente şi maşini. Ce a decis instanţa

ro

16 Apr, 2019 00:00 623 Marime text
Patru tineri din Constanţa au dat mai multe spargeri de locuinţe şi maşini şi au primit pedepse pe măsura faptelor. Totuşi, unul dintre inculpaţi a făcut apel, însă, până la soluţionare, acesta şi-a retras apelul, deciziile instanţei de fond rămânând definitive în şedinţa din 11 aprilie.
 
Inculpatul D.C., pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la furt calificat (faptă comisă în dauna persoanei vătămate I.V.), furt calificat (faptă comisă în dauna persoanei vătămate F.P.) şi furt calificat (faptă comisă în dauna persoanei vătămate W.A.H.), a primit pedeapsa de internare într-un centru educativ pe o durată de doi ani.
 
Pentru inculpatul N.Ş.A., instanţa a decis prelungirea internării într-un centru de detenţie cu un an, inculpatul urmând să execute măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de trei ani pentru furt calificat.
 
Pentru inculpatul A.N.M. se menţine măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o durată de cinci ani pentru infracţiunile de furt calificat. Instanţa prelungeşte măsura educativă a internării într-un centru de detenţie cu o durată de un an faţă de inculpatul A.A., inculpatul urmând să execute măsura internării într-un centru de detenţie pe o durată de patru ani. La fel, este condamnat pentru infracţiunile de furt calificat.

Unde au dat spargeri tinerii

 
Faptele comise de tineri sunt încă de când erau minori. Prima faptă a avut loc în data de 4 august 2015. La data de 4.08.2015, persoana vătămată F.P., în vârstă de 78 de ani, a formulat plângerea penală înregistrată sub nr. 11408/P/2015, în care reclamă că în aceeaşi zi, în intervalul orar 13.00-16.30, persoane necunoscute, prin forţarea ferestrei din PVC. au pătruns în locuinţa sa din municipiul Constanţa. unde au răvăşit mai multe obiecte, însă nu au sustras bunuri.
 
Ulterior, Ia data de 12.08.2016, persoana vătămată a arătat că, după ce a aranjat obiectele răvăşite, a constatat lipsa unui decodor marca „Thomson“, ce se afla lângă televizor în camera de zi, precizând că nu cunoaşte valoarea bunului sustras, fiindu-i lăsat în custodie de către reţeaua de televiziune prin cablu UPC.
 
În aceeaşi zi, 4.08.2015, persoana vătămată W.A.H., în vârstă de 52 de ani, a formulat plângerea penală înregistrată sub nr. xxxxx/P/2015, în care reclamă că în aceeaşi zi, în intervalul orar 13:00-16:30, persoane necunoscute, folosindu-se de o scară, au escaladat fereastra locuinţei sale de la etajul I al imobilului situat în mun. Constanţa, au pătruns în interior, de unde au sustras un TV LCD marca Philips, două monitoare LCD marca Samsung şi un laptop marca HP Pavilion, cauzând un prejudiciu de aproximativ 900 lei.
 
Fiind audiată, persoana vătămată W.A.H. a arătat că este proprietarul apartamentului situat la etajul I al imobilului din Constanţa, la parterul imobilului locuind mătuşa sa, persoana vătămată F. P. Persoana vătămată W.H. a precizat că apartamentul e folosit pentru depozitarea diverselor obiecte de uz casnic de care nu are strictă nevoie şi se află în grija mătuşii sale.
 
La data de 4.08.2015, persoana vătămată W. A.H. a fost anunţată telefonic de către persoana vătămată F.P. cu privire la faptul că ambele locuinţe au fost sparte. Prezentându-se la faţa locului, persoana vătămată W.A.H. a observat că mai multe lucruri sunt răvăşite, constatând lipsa unui TV LCD marca Philips, a două monitoare LCD marca Samsung şi a unui laptop marca HP Pavilion. Totodată, persoana vătămată a precizat că a găsit o scară care era în curte, rezemată de perete, în dreptul unei ferestre.
 
Întrucât la data comiterii faptelor cei patru inculpaţi aveau vârste cuprinse între 14 şi 16 ani, în cauză s-a dispus efectuarea de expertize medico-legale psihiatrice, în vederea stabilirii discernământului.
 
Fiind audiaţi în calitate de suspecţi/inculpaţi, A. A. şi A.N.M. au recunoscut comiterea infracţiunilor reţinute în sarcina acestora, cu precizarea că inculpatul A.A. ar fi asigurat paza şi nu ar fi pătruns în cele două locuinţe, în timp ce D. C. şi N.Ş.A. nu au dorit să dea declaraţii, prevalându-se de dreptul la tăcere.
 

Au spart şi o maşină

 
La data de 9.04.2017, în jurul orei 1.54. lucrătorii din cadrul secţiei 3 Poliţie Constanţa au fost dirijaţi să se deplaseze la intersecţia străzilor Răscoala din 1907 şi Cuza Vodă, unde era reţinută o persoană care a forţat portiera unui autoturism şi a încercat să sustragă bunuri din interior. La faţa locului a fost identificat martorul D.D., care a declarat verbal că în timp ce se deplasa pe stradă a observat că un tânăr se află în autoturismul marca Dacia Logan, ce aparţine prietenului său I.V. şi căuta bunuri în torpedo, motiv pentru care a procedat la imobilizarea acestuia, după care a sesizat organele de poliţie. La faţa locului s-a prezentat şi persoana vătămată. Persoana în cauză a fost identificată ca fiind inculpatul D.C., iar lângă autoturismul în care a fost surprins, s-a găsit o şurubelniţă cu mâner din plastic, de culoare roşie.
 
La data de 9.04.2017 persoana vătămată I.V. a formulat plângere penală înregistrată sub nr. 4033/P/2016, împotriva numitului D.C., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii