Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:15 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru bărbaţi au interzis în Cuza Vodă şi Mihail Kogălniceanu Crimă la discotecă. Zeci de ani de puşcărie. Sentinţa rămâne neschimbată

ro

25 May, 2018 00:00 978 Marime text
Patru persoane condamnate la ani grei de închisoare pentru crima de la discoteca din Cuza Vodă, din martie 2014, rămân cu pedepsele nemodificate.
 
Ieri, judecătorii din Curtea de Apel Constanţa le-au respins celor patru indivizi, ca inadmisibilă, contestaţia în anulare formulată împotriva deciziei penale prin intermediul căreia au fost condamnaţi definitiv. Reamintim că, pe lângă anii grei de detenţie, instanţa le-a interzis inculpaţilor dreptul de a se afla în localităţile Cuza Vodă şi Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, precum şi dreptul de a se afla în localuri de alimentaţie publică în timpul programului de muzică, dans sau divertisment.
 
Conform procurorilor din Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, la data de 1 martie 2014, în jurul orei 23.00, victima a fost agresată violent prin aplicarea de numeroase lovituri cu obiecte vulnerante metalice şi cu cuţitul la nivelul întregului corp, aşa încât aceasta a suferit multiple leziuni care au dus la deces, cea mai gravă fiind o plagă tăiată-înţepată toracică transfixiantă ventriculară dreaptă. La scurt timp, procurorii au deschis un dosar penal şi au dispus încătuşarea mai multor persoane, care au şi fost trimise în judecată şi ulterior condamnate.
 
Pe data de 25 noiembrie 2015, Tribunalul Constanţa, prima instanţă învestită cu soluţionarea dosarului, a dispus schimbarea încadrării juridice a unor fapte reţinute în sarcina inculpaţilor. Ulterior, instanţa a dictat următoarele pedepse: Ş.C., suspectat de omor calificat, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi de instigare la distrugere - 14 ani, şapte luni şi 20 de zile de închisoare şi cinci ani interzicerea exercitării unor drepturi, printre care se află şi dreptul de a se afla în localităţile Cuza Vodă şi Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, precum şi dreptul de a se afla în localuri de alimentaţie publică în timpul programului de muzică, dans sau divertisment.
 
Mai departe, I. C., bănuit de omor calificat, tulburare a ordinii şi liniştii publice, instigare la distrugere şi tentativă la omor calificat, a fost condamnat la 23 de ani şi opt luni de închisoare şi cinci ani interzicerea exercitării unor drepturi, printre care se află şi dreptul de a se afla în localităţile Cuza Vodă şi Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, precum şi dreptul de a se afla în localuri de alimentaţie publică în timpul programului de muzică, dans sau divertisment.
 
D. C. a luat, pentru omor calificat şi tulburare a ordinii şi liniştii publice, 23 de ani şi şapte luni de închisoare şi cinci ani interzicerea exercitării unor drepturi, printre care se află şi dreptul de a se afla în localităţile Cuza Vodă şi Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, precum şi dreptul de a se afla în localuri de alimentaţie publică în timpul programului de muzică, dans sau divertisment.
 
D. C. a fost condamnat, pentru omor calificat şi instigare la distrugere, la 15 ani şi zece luni de închisoare şi cinci ani interzicerea exercitării unor drepturi, printre care se află şi dreptul de a se afla în localităţile Cuza Vodă şi Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, precum şi dreptul de a se afla în localuri de alimentaţie publică în timpul programului de muzică, dans sau divertisment.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii