Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:55 21 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Ordonanța privind modificarea Codului Penal aduce pedepse mai mari pentru șoferi. Iată în ce condiții

ro

02 Feb, 2017 02:30 3791 Marime text
Ordonanţa de urgenţă nr. 13/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal şi a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală publicată în Monitorul Oficial al României numărul 92 din 1 februarie 2017 vine cu o serie de modificări și pentru conducătorii auto.
 
Astel Alineatul (1) al articolului 336 se modifică şi va avea următorul cuprins:

366. - Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă."

8. După articolul 336 se introduce un nou articol, articolul 336/1, cu următorul cuprins:

"Consumul de alcool sau de alte substanţe ulterior producerii unui accident de circulaţie

Art. 336/1. - Fapta conducătorului unui vehicul sau a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, ori a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a consuma alcool, produse ori substanţe stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora, după producerea unui accident de circulaţie care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane, până la recoltarea probelor biologice, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

(2) Nu constituie infracţiune consumul de medicamente cu efecte similare produselor sau substanţelor stupefiante, după producerea accidentului de circulaţie şi până la sosirea poliţiei la faţa locului, dacă acestea sunt administrate de personal medical autorizat, în cazul în care acestea sunt impuse de starea de sănătate sau de vătămarea corporală a conducătorului auto".

Sursa foto: ZIUA de Constanta
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii